Ajankohtaista Korona

”Hallitus suosittaa, että ihmiset välttäisivät kaikkea turhaa matkustamista”

Keski-Hämeen koronauutiset

Keskiviikkoon 15. huhtikuuta mennessä sekä Päijä-Hämeen että Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 59 COVID-19-tartuntaa.

Tiistaina 14.4. valmistuneissa näytteissä Kanta-Hämeessä oli yksi uusi COVID-19-positiivinen tulos, Päijät-Hämeessä luku pysyi ennallaan.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa neljä koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Sairaalahoidosta jo kotiutettuja potilaita on seitsemän kappaletta. Päijät-Hämeessä on puolestaan sairaalahoidossa  7 potilasta ja tehohoidossa 4.

Koko maassa on tänään todettu 79 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan Suomessa on nyt 3237 laboratoriotestillä varmennettua koronatartuntaa. Kuolemantapaukset lisääntyivät eilen kahdeksalla. Kaikkiaan Suomessa on nyt kullut koronaan 72 ihmistä. Merkittävä osa, Ylen uutisoinnin mukaan jopa kaksi kolmesta,  heistä on kuollut hoivakodissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi tänään myös ensimmäiset tulokset vasta-ainetesteistään, joiden perusteella voidaan alustavasti jo arvioida, että Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella voi olla monikymmenkertainen määrä tartuntoja kuin mitä laboratoriotesteissä on varmennettu. THL:n aikaisempi arvio oli 20–30-kertaa enemmän. Tutkimustulokset ovat kuitenkin vielä vasta alustavia.

Koska hallitus ei asiantuntijoita kuultuaan nähnyt lakien antavan mahdollisuutta jatkaa Uudenmaan eristystä, hallitus päätti lopettaa maakunnan rajavalvonnan tänään. Pääministeri Sanna Marin (sd.) muistutti kuitenkin, että sulun lopettaminen ei tarkoita koronakriisin päättymistä, vaan hallitus suosittaa, että ihmiset välttäisivät kaikkea turhaa matkustamista.

– Suomeksi sanottuna, nyt ei ole aika lähteä mökille, Marin sanoi.

Suomessa on noudatettu ohjeistuksia sosiaalisen kanssakäymisen vähentämisestä hyvin, ja sitä pidetään todennäköisenä syynä siihen, että viruksen eteneminen Suomessa on hidastunut.

Kanta-Hämeen keskussairaalan ylilääkäri Sally Järvelä arveli torstaina, että tartunnat lähtevät leviämään Kanta-Hämeessä pari viikkoa sen jälkeen, kun Uudenmaan sulku puretaan.

– Nyt olemme paremmin valmistautuneita ottamaan potilaat vastaan, Järvelä vakuutti.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski