Ajankohtaista Lammi

Alaikäiset hurjastelivat Lammilla

Kuvituskuva: Colourbox

Perjantai-iltana Lammilla Vääksyntiellä poliisi mittasi tutkalla henkilöauton nopeudeksi 145 kilometriä tunnissa rajoituksen ollessa 80. Autoa pelkän mopokortin voimalla kuljettanut 16-vuotias poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, ja hänen mopokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Kyydissä hurjastelijalla oli kaksi alaikäistä henkilöä. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Toiselle samalla tieosuudella samaan aikaan kulkeneelle henkilöautolle poliisi mittasi nopeudeksi 148 kilometriä tunnissa. Autoa kuljettanut 17-vuotias poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen tänä keväänä saamansa ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Ajokieltokoulutus:

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä tuntia ja se on mahdollista suorittaa myös verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.

Koulutuksen voi suorittaa autokoulussa tai Traficomin erikseen hyväksymän liikenneturvallisuusalan toimijan tarjoamassa koulutuksessa. Koulutuksen voi käydä ajokiellon aikana tai sen päätyttyä.

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.

Lähde: Ajokortti-info

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski