Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Hämeen poliisi valvoo viikonloppuna ravintoloiden aukioloa

Kuvituskuva: Colourbox

Hämeen poliisilaitos on varautunut viikonlopun aikana valvomaan sitä, että ravintoloiden aukiolokieltoa noudatetaan Hämeen alueella ja kaikki ravintolat sulkevat ovensa. Kielto tuli voimaan viime yönä (4.4.2020) kello 00.00 ja päättyy 31.5.2020 kello 24.00.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain mukaan ravitsemisliike ja siihen kuuluvat sisä- ja ulkotilat on pidettävä suljettuina asiakkailta vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaavan hyvin laajalle levinneen vaarallisen tartuntataudin aikana niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä tartuntataudin leviämisen ehkäisemisen kannalta.

Tämän lain valvonta kuuluu poliisille, ja poliisilaitosten tehtävänä on huolehtia siitä, että niiden toimialueella olevat ravitsemusliikkeet ovat suljettuna kiellon aikana. Poikkeuksena ovat ravintolat, joista ruokaa ja juomaa myydään muualla nautittavaksi eli ns. take away -toiminta on sallittua.

Ravitsemusliikkeiksi luetaan kaikenlaiset ravintolat, kahvilat, hampurilaispaikat, huoltoasemien ravintolat, kahvilakioskit sekä baarit, pubit ja muut anniskeluravintolat, joissa yleisölle tarjotaan ruokaa ja juomaa. Kielto koskee myös sellaisia paikkoja, joissa asiakas itsepalveluna ostaa tuotteet ja jää nauttimaan niitä ravitsemusliikkeeseen.

Jo tähän mennessä Hämeen poliisilaitos on tehnyt ravintolavalvontaa, jossa on tarkkailtu lähinnä yli kymmenen hengen kokoontumiskiellon toteutumista. Tässä valvonnassa ei Hämeen poliisin tiedotteen mukaan ongelmia ole havaittu.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski