Ajankohtaista Keski-Häme

Hämeen työttömien määrä vähentyi viime kuussa vähän, vuodentakaista ollaan 27 prosenttia suuremmissa luvuissa

Kuvituskuva: Colourbox

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli tammikuun lopussa 22 997 työtöntä työnhakijaa, joista 3 177 kokoaikaisesti lomautettuja. Joulukuusta tammikuuhun työttömien kokonaismäärä väheni 1 787:llä eli 7 prosentilla.

Vuoden takaisesta työttömiä on  yhä 4 834 työtöntä työnhakijaa eli 27 prosenttia enemmän. Suurinta työttömyyden kasvu oli marraskuusta joulukuuhun, jolloin kasvua oli yhden kuukauden aikana 13 prosenttia. Tammikuussa eroa vuoden takaiseen oli vielä 34 prosenttia. Koronavirukseen liittyvät rajoitustoimet ja pitkittynyt epävarmuus näkyvät vahvasti työttömyyden kehityksessä.

Nyt sekä lomautettujen että muiden työttömien määrät ovat vähän laskeneet, mutta tilanne elää ely-keskuksen mukaan edelleen viikoittain. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Hämeessä tammikuun lopussa 13,3 prosenttia ollen 2,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten.

Tiedot ilmenevät Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Hämeen ely-keskuksen toimialue laajeni vuoden alussa, kun Iitti siirtyi Kymenlaaksosta osaksi Päijät-Hämeen maakuntaa.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat