Ajankohtaista Korona Hauho Lammi Tuulos

Hämeenlinna aloittaa YT-neuvottelut

Timo Kenakkala Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti juuri kokouksessaan käynnistää yt-neuvottelut kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan esityksen mukaisesti.

Ensimmäisen vaihe kattaa vuonna 2020 tehtävät henkilöstötoimenpiteet sen henkilöstön osalta, jonka työt COVID-19 epidemian johdosta ovat vähentyneet.

Yhteistoiminamenettelyssä varaudutaan mahdollisten lomautusten toteuttamiseen tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Todetaan myös, että niissä kaupungin palveluissa, jotka on suljettu valtioneuvoston päätöksen johdosta, voidaan soveltaa palkanmaksun keskeyttämistä, mikäli muuta tarkoituksenmukaista työtä ei ole mahdollista tarjota.

Toisen vaiheen yhteistoimintamenettelyssä tavoitteena on henkilöstörakenteellisten muutosten kartoittaminen ja toteuttaminen yhdessä henkilöstön kanssa vuosille 2021–2025. Toisen vaiheen yhteistoimintamenettely koskee koko Hämeenlinnan kaupungin henkilöstöä ja sen perusteet ovat taloudelliset. Tavoitteena on yhteistoimintamenettelyn kautta vuoteen 2025 mennessä löytää pysyvä, yhteensä 5 miljoonan euron kustannustason lasku.

Kaupunki joutuu myös supistamaan rahoitustaan konserniyhteisöille ainakin samassa suhteessa kuin omia henkilöstömenojaan. Tämän mukaisesti konserniyhteisöjen on tarpeen varautua myös mahdollisiin yhteistoimintaneuvotteluihin.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat