Ajankohtaista Korona Hauho Lammi Tuulos

Hämeenlinna varautuu lomautuksiin

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Koronan takia sähköisesti kokoontunut kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtaja  Timo Kenakkalan esityksen kaupungin työntekijöiden työtehtävien uudelleenjärjestelyistä poikkeusolojen takia.

Henkilöille, joiden työtehtävät poikkeustilanteesta johtuen vähenevät tai loppuvat, yritetään löytää ensin omalta toimialalta muita sellaisiin työtehtäviä, johon henkilö on koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella sopiva.

– Henkilöstötilanne elää koko ajan ja siihen saattaa tulla hyvin nopeitakin muutoksia epidemian laajentumisen ja työntekijöiden sairastumisen myötä. Näissä tilanteissa henkilöstöä pitää pystyä siirtämään nopealla aikataululla sekä toimialan sisällä että toimialojen välillä, Kenakkalan esityksessä todetaan.

Hämeenlinnan kaupunki on varautunut nopeisiin muutoksiin perustamalla niin sanotun henkilöstötorin, joka keskitetysti välittää käytettävissä olevaa henkilöstöä niihin palveluihin, joissa on henkilöstövajetta. Tällä hetkellä akuutein henkilöstötarve on sote-toimialalla ikäihmisten palveluissa sekä kansalaisten yleisen avun ”Arjen apu” –palvelukeskuksessa.

Toiminnallisten syiden, eli töiden loppumisen takia, saattaa Hämeenlinnassa kenakkalan mukaan tulla tarvetta lomauttaa osa henkilöstöstä. Lomautus koskee kaikkia niitä työntekijöitä, joille ei voida osoittaa työtehtäviä valmiustilan aikana.

Lomautusprosessia on käsitelty yhteistoiminnassa Yhteistyötoimikunnan kokouksessa 19.3.2020. Ammattijärjestöjen edustajat hyväksyivät lomautusprosessin mutta huomauttivat, että lomautuksia tulee tehdä ainoastaan, jos muita työtehtäviä ei löydy organisaation sisältä.

Kuntaministeri Sirpa Paatero vetosi maanantaina jo toiseen kertaan kuntiin, että ne välttäisivät lomautuksia. Paateron mukaan kokonaistilanteen arviointi on vaikeaa tilanteiden vaihtuessa niin nopeasti, mutta valtio aikoo edelleen tukea kuntia niiden työssä. Aikataulu ja toimenpiteet ovat silti edelleen auki.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski