Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Hämeenmaa lomauttaa henkilöstöä kolmeksi kuukaudeksi

Keski-Hämeen koronauutiset

Osuuskauppa Hämeenmaan yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen.Toimintaa joudutaan sopeuttamaan kopronaviruksen takia ravintoloille ja liikennemyymälöille asetettujen rajoitusten sekä autokaupan ja tavaratalokaupan myynnin notkahduksen vuoksi. Osuuskaupan henkilöstöstä lomautetaan ensi vaiheessa noin 130 työntekijää enintään 90 päivän ajaksi. Muista mahdollisista lomautuksista päätetään tilanteen mukaan.

Hämeenmaa on jo sulkenut lähes kaikki ravintolansa. Vain pieni osa ravintoloista palvelee lyhennetyin aukioloajoin take away -tuotteistuksella. Lahden Seurahuone ja Vaakuna Hämeenlinna suljetaan 1.4.–31.5. väliseksi ajaksi. Myös liikennemyymälöitä joudutaan sulkemaan: Nastolan, Kivimaan ja Padasjoen ABC:t suljetaan 1.4. alkaen, muut ABC-liikennemyymälät jatkavat toimintaansa osin supistetuilla aukioloajoilla. Polttoainejakelu jatkuu kaikissa toimipaikoissa normaalisti.

Markettien kysyntä kasvanut

Hämeenmaan markettoimialaan koronatilanne on vaikuttanut kysyntää ja asiakasmääriä lisäävästi, ja lomautetuille työntekijöille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan töitä Hämeenmaan marketkaupasta. Tälläkin hetkellä Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen ruokahuoltoa turvaa noin 250 työntekijää osuuskaupan muilta toimialoilta. Myös jatkossa työtä pystytään Hämeenmaan tiedotteen mukaan tarjoamaan poikkeusoloissa yhä useammalle työntekijälle yli toimialarajojen.

Huhtikuun jälkeen lomautustarvetta vähentää osaltaan alkava kesälomakausi. Kesälomakauden käynnistyessä lomautusten tarve vähenee tai parhaassa tapauksessa jopa poistuu.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski