Ajankohtaista Korona Hämeenkoski

Hollola käynnistää asiointiavun riskiryhmille

Keski-Hämeen koronauutiset

Suomen hallitus on linjannut, että yli 70-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan ja elämään siten karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Tällä pyritään ehkäisemään koronaviruksen tarttuminen ikäihmisiin, joille se voi olla vaarallinen.

Hollolan kunta pyrkii auttamaan laajennetun kauppapalvelun avulla kaikkia niitä yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia kuntalaisia, joille kauppa-asioiden hoitaminen tuottaa ongelmia poikkeusolojen aikana. Palvelun käyttäjäksi toivotaan ilmoittauduttavan vain, mikäli kaupassakäynti ei muilla keinoin ja esimerkiksi oman lähipiirin avustamana onnistu.

Kauppatoimituksia tehdään arkisin kello 10–15 välisellä ajalla. Omaa asiointipäivää ja -aikaa ei voi valita, mutta kauppakassin toimitusajankohdasta tiedotetaan asiakasta hyvissä ajoin. Palvelu päästään aloittamaan maanantaina 30.3.2020.

Kauppapalvelussa työskentelevät Hollolan kunnan työntekijät. Kaikilla kauppapalvelun työntekijöillä on kunnan henkilökortti kaulassaan, ja he saapuvat asiakkaan luokse sovittuna ajankohtana. Kauppapalvelutyöntekijä jättää kauppakassit asiakkaan kotiovelle ja odottaa kauempana, että asiakas avaa oven. Toimituksia tehdessä noudatetaan terveysviranomaisten ja Suomen hallituksen antamia ohjeistuksia hygieniasta.

Ostokset ja kuljetus laskutetaan jälkikäteen asiakkaalta Hollolan kunnan toimesta, käteistä rahaa ei käytetä. Kunta laskuttaa kuljetuksesta 10 euroa yhdeltä kerralta.

Kauppapalvelusta voi tilata ruokaa ja päivittäistarvikkeita, kuten ruokaa, juomia, kodin papereita tai pesuaineita. Kunnan kauppapalvelu ei toimita alkoholia, tupakkatuotteita, lämpimiä ruokia, pakasteita eikä jäätelöä.

Lisätietoja saa kunnan asiointipiste Piipahluksesta ja ikääntyneiden palveluohjaus Siirin sivuilta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski