Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Kanta-Hämeessä 33 varmistettua tartuntaa

Keski-Hämeen koronauutiset

– Kello 10 tähän päivään mennessä Kanta-Hämeessä on varmistettu 33 tautitapausta, parantuneita on yli 10, potilaita on parhaillaan sekä osastolla että tehohoidossa, mutta osastolta on päässyt myös jo hoidon jälkeen kotiinkin, kertoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin yilääkäri Sally Järvelä KHSHP:n tiedotustilaisuudessa torstaina 2.4. Keskiviikkona 1.4. valmistuneissa näytteissä oli viisi uutta COVID-19-positiivista tulosta.

Järvelän mukaan potilaista testataan tällä hetkellä kaikki vakavaoireiset potilaat, joiden ottamista sairaalahoitoon harkitaan. Terveydenhuollon henkilöstöä testataan erittäin matalla kynnyksellä, samoin tarvittaessa myös heidän perheenjäseniään, jotta mahdolliset tartunnat eivät pääsisi vaarantamaan potilasturvallisuutta.

Muita viranomaisia testataan riippuen heidän työnkuvastaan, esimerkiksi hengitysoireiset pelastuslaitoksen ja poliisin työntekijät, jotka ovat paljon tekemisissä ihmisten kanssa, on testattu.

Sairastuneita potilaita on myös kotioloissa. Heistä moni on Järvelän mukaan ottanut yhteyttä, mutta niiden jotka pärjäävät kotona, kannattaa pysyä kotona. Ensi viikolla aletaan kartoittaa kohdennetusti testeillä myös osaa kotikuntoisista sairastuneista, jotta saadaan arvioita siitä, kuinka laajalle tauti on levinnyt.

Ulkomaanmatka ei enää ole määräävä tekijä näytteen ottamiseen, koska kaikkia tartuntaketjuja ei enää saada selville.

Järvelän mukaan tauti on pahimmillaan erittäin vakava. Tehohoitoon joutuneiden kuolleisuus on maailmanlaajuisesti jopa yli 50 prosenttia. Kanta-Hämeessä on valmius nostaa tehohoidon paikkaluku muutamassa päivässä viisinkertaiseksi normaaliaikaan verrattuna, toukokuussa valmius tulee olemaan jopa seitsemänkertainen.

Keskus-sairaalan ovet lukossa

Viestintäjohtaja Iisakki Kiemunki kertoi, että sairaalan ovet on tällä hetkellä pääosin suljettu. Päivystykseen pääsee vain ovikellon tai puhelimen kautta soittamalla. Saapuvat potilaat haastatellaan ensin puhelimessa ja ohjataan sen jälkeen eteenpäin. Hengitysoireisena ei saa tulla sairaalan tiloihin ollenkaan ilman etukäteen yhteydenottoa hoitavaan yksikköön ja sen varmistamiseksi, onko hoito tarpeellinen oireista huolimatta. Jos päivystyksen hoidonarvioon muodostuu jonoa, käyttöön otetaan SPR:n teltta, joka on pystytetty sairaalan piha-alueelle. Teltassa haastatellaan sisään otettavat potilaat tarkemmin, ennen ohjausta sisätiloihin.

Terveydenhoidon lähipisteet toimivat edelleen ja ensisijaisesti yhteys pitää ensimmäiseksi ottaa aina sinne.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski