Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Kanta-Hämeessä maanantaina neljä uutta koronatartuntaa, Päijät-Hämeessä yksi

Keski-Hämeen koronauutiset

Tiistaihin 31. maaliskuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 27 koronavirustartuntaa. Testausta on kohdennettu THL:n ja STM:n ohjeistuksen mukaisesti terveydenhuollon henkilöstöön, sairaalahoitoa vaativiin ja riskiryhmiin, joten todellinen tartuntojen määrä on todennäköisesti huomattavasti suurempi.

Maanantaina 30.3. valmistuneissa näytteissä oli neljä uutta COVID-19-positiivista tulosta. Kaksi näistä tartunnoista on sellaisia, joiden alkuperä on tunnistamaton, joten myös Kanta-Hämeessä epidemiassa on siirrytty uuteen vaiheeseen, eikä kaikkia tartuntaketjuja pystytä enää jäljittämään.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi COVID-19-potilasta, joista yksi tehohoidossa.

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 28 (muutos edellispäivään +1). Näytteitä on otettu noin 534. Sairaalahoidossa on 7 potilasta, joista tehohoidossa kolme ja tehostetussa valvonnassa yksi.

Koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin kello 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Neuvontapuhelimesta saatava yleisneuvonta perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivujen tietoihin. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Omaolo-palveluun on avattu digitaalinen oirearvio koronavirustartunnasta.

Pääset tekemään oirearvion tästä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat