Ajankohtaista Keski-Häme

Kaupunginjohtajan innovaatiopalkinto opettajien tutortoiminnalle

Timo Kenakkala Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnan kaupunginjohtajan innovaatiopalkinto 2020 myönnetään tutoropettajatoiminnasta digikehittämispäällikkö Jari Harviolle ja opetustoimenjohtaja Mika Mäkelälle.

Tutortoiminta on kaupungin tiedotteen mukaan merkittävästi kasvattanut henkilöstön osaamista eri osa-alueilla. Viimeisimpinä näyttönä on vuoden 2020 koulujen etäopetusjärjestelyjen onnistuminen erinomaisesti. Onnistumista on mitattu asiakas- ja henkilöstökyselyllä.

Tutortoiminnan vahvuus on omien kollegoiden lähituessa autenttisessa ympäristössä. Malli lisää osaamisen vaikuttavuutta, kustannustehokkuutta ja on ekologisesti hyvä toimintatapa. Oppilasagenttitoimintatapa, johon osallistuu noin 200 oppilasta, on luotu samalta pohjalta.

Hämeenlinna koordinoi koko Kanta-Hämeen maakunnan tutortoiminnan hanketta. Lisäksi on yhteistyössä opetushallituksen kanssa järjestetty Aulangolla ITK-tapahtuman yhteydessä valtakunnalliset Tutoropettaja-päivät vuosittain vuodesta 2018 alkaen. Tapahtumassa on ollut useita satoja osallistujia koko Suomesta ja vahva edustus sekä opetushallituksesta että opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Mallin on jo monistettu organisaation sisällä varhaiskasvatukseen ja tietohallintoon ja vuonna 2021 aloitetaan toimialojen digiagenttien koulutukset. Hämeenlinnasta lähtöisin olevaa mallia on kehitetty yhdessä muiden kuntien ja opetushallituksen kanssa koko Suomen kattavaksi toimintatavaksi. Paikallisesta ideasta on syntynyt valtakunnallinen malli.

Kaupunginjohtajan innovaatiopalkinnon arvo on yhtensä 3000 euroa, ja se myönnetään nyt kolmannen kerran.

https://tutorhameenlinna.wordpress.com

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski