Ajankohtaista Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa tällä viikolla

turvallinen ajo voi edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi. Kuva: Liikenneturva

Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan tällä viikolla ympäri Suomen. ELY-keskukset voivat lykätä muutosten ajankohtaa sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Väyläviraston tiedotteen mukaan tavoitteena on, että koko Suomessa on palattu kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä. Talven jälkeen monilla teillä on kuitenkin päällysteessä halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan toistaiseksi.

Etelä-Suomessa nopeuksien vaihto alkaa keskiviikkona 31.3.2021.

Renkaat ja ajotyyli kelin mukaan

Vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, viranomaiset muistuttavat, että turvallinen ajo voi edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin. Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja toki myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Jos ajat talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa.

Väyläviraston tiedotteessa muistutetaan, että auton lisäksi myös asenteen on oltava kunnossa liikenteessä.

— Lämmittävä aurinko tuo teille ja pientareille lisää väkeä. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat kannattaa huomioida ja jättää heille muun muassa tarpeeksi tilaa ohittaessa. Myös riittävät turvavälit – niin liikenteessä kuin muussakin elämässä – ovat nyt erityisen tärkeitä, kertoo tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylävirastosta.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat