Ajankohtaista Hauho Lammi Tuulos

Kirjastojen myöhästymismaksut palaavat poikkeusajan jälkeen normaaleiksi

Kuva: Maria Ilonen

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto tiedottaa, että Vanamo-kirjastot eli Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastot palaavat normaaliin myöhästymismaksukäytäntöön 1. lokakuuta alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että myöhässä palautetusta tai myöhässä uusitusta aineistosta kertyy tästä päivästä lähtien myöhästymismaksua.

Myöhästymismaksu poistettiin tilapäisesti käytöstä maaliskuussa, kun kirjastot suljettiin koronatilanteen vuoksi. Muistutusmaksuja ei poistettu, vaan kirjasto lähetti myöhässä olevasta aineistosta asiakkaille muistutuksia myös poikkeusaikana.

Lasten- ja nuortenosastojen aineistosta ei peritä myöhästymismaksuja, mutta myöhässä olevasta aineistosta lähetettävä muistutus on maksullinen.

Jos myöhässä olevaan aineistoon on varaus, kirjasto lähettää muistutuksen heti eräpäivän jälkeisenä päivänä. Jos aineistoon ei ole varauksia, muistutus lähetetään 14 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Myöhässä olevasta aineistosta lähetetään kaksi muistutusta, minkä jälkeen siitä lähetetään lasku.

Voit uusia lainoja kahdeksan kertaa

Lainattua aineistoa voi uusia kahdeksan kertaa, ellei siihen kohdistu varauksia. Jos aineistoon on varaus, sitä ei voi uusia. Myöskään pikapokkareita ei voi uusia.

Vanamo-kirjastot ottavat nyt käyttöönmyös  lainamäärärajoituksen. Asiakkaalla voi olla kerrallaan lainassa enintään 50 lainaa. Rajoitus ei koske kouluja ja päiväkoteja.

Konsolipelien kohdalla lainarajoitus pysyy ennallaan. Asiakkaalla voi olla kerrallaan lainassa kaksi aikuisten ja kaksi lasten konsolipeliä.

 

Tagit

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat