Ajankohtaista Lammi

Kolari johti kuolemaan. Turmapaikalle on tuotu koskettava muistomerkki.

Viikko sitten sunnuntaina Lammilla Sankolantiellä tapahtui polkupyöräilijän ja pakettiauton välinen onnettomuus, jonka seurauksena 70-vuotias mies menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Rikosylikomisario Riku Vihtilän mukaan menehtynyt oli tilanteessa liikkeellä polkupyörällä, molemmat kulkuneuvot olivat matkalla samaan suuntaan. Onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Alkoholilla tai päihteillä ei epäillä olleen osuutta asiaan.

Viime viikolla ihmiset ovat osoittaneet suruaan ja myötätuntoaan tuomalla kolaripaikalle onnettomuudesta kertovia muistoesineitä. Ensin turmapaikan merkitsi yksi lyhty, sittemmin paikalle on tullut lisää lyhtyjä ja kynttilöitä, ja niiden taakse hyvin pysäyttävä, valkoiseksi maalattu polkupyörä.

Valkoinen on monissa kulttuureissa tunnettu surua ja kuolemaa symboloivana värinä. Suomen luterilaisen kirkon liturgisena värinä valkoinen on myös Jumalan, Kristuksen, taivaan enkeleiden ja pyhien symboli.

Valkoinen polkupyörä lyhtyineen on koskettava näky.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski