Ajankohtaista Korona Keski-Häme

”Korona ei ole yritysten vika”

Keski-Hämeen koronauutiset

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) totesi tämän päivän tiedotustilaisuudessa, että ei ole yrittäjän vika, että maailmaa ravistelee vaarallinen tartuntatauti. Sen vuoksi hallitus haluaa tukea erityisesti koronan takia vaikeuksiin joutuneita pieniä yrityksiä ja yksityisiä kansalaisia. Keinoina ovat yksityisille pikavippilainojen enimmäiskoron laskeminen kymmeneen prosenttiin ja pikavippien suoramarkkinoinnin kieltäminen. Pieniä yrityksiä helpotetaan alentamalla perintähintoja yritystasolla kuluttajahintojen tasalle.

Valmisteilla on myös esitys, jolla rajoitetaan velkojan oikeutta hakea yritystä konkurssiin, jos maksuhäiriöt aiheutuvat koronasta. Yhtiökokousten järjestämiseen on tulossa lisäaikaa.

Edelleen ministeriöisää korostetaan sitä, että lähikontaktien minimointi on aivan keskeistä epidemian hillitsemiseksi. Vielä on liian aikaista ryhtyä purkamaan rajoituksia

Kaikki uudet säädökset ovat määräaikaisia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kävi läpi yritysten rahoitusta ja vahvisti, että yksinyrittäjien tukemiseen on varattu sata miljoonaa euroa. Sen avulla yksinyrittäjät voivat hakea omasta kunnastaan kahden tuhannen euron tukea korona-ajasta selviämiseen.

Lintilä vetosi vuokranantajiin, että nämä tulisivat asiakkaitaan vastaan vuokrakustannuksissa. Lintilä sanoi, ettei ole kovin innostunut ajatuksesta, että ulkomaisen kiinteistösijoittajan taskuun menee Suomen valtion tukirahoja, mutta hallituksessa etsitään kuitenkin keinoja siihen, että esimerkiksi Business Finlandin tukia voisi käyttää yritysten kiinteisiin kustannuksiin.

– Nyt jo on annettu ohjeistus siitä, että tukiasioissa tulisi käyttää joustavaa ja laveaa tulkintaa, Lintilä sanoi.

Kesätöitä vaille jääneitä nuoria Lintilä kehotti menemään töihin niille maatiloille, joilla nyt kissojen ja koirien kanssa etsitään kausityöntekijöitä. Hän kannusti opiskelijoita painottamalla, että CV:ssä ei tulevaisuudessa näytä yhtään pahalta, jos siellä lukee, että nuori on työskennellyt kesän 2020 poimimassa mansikoita tai tekemässä muita sellaisia avustavia tehtäviä, jotka auttavat maaseudun yrityksiä selviytymään koronan tuomista haasteista.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat