Ajankohtaista Korona

Lammilla ja Tuuloksessa jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset jatkuvat – muut tapahtumat perutaan 

Lammin kirkko

Lammin seurakunnasta tiedotetaan, että Lammin seurakunnassa seurataan viranomaisten koronaohjeita ja kirkkohallituksen niiden pohjalta antamaa ohjeistusta.

– Jumalanpalvelukset vietämme Lammin ja Tuuloksen kirkoissa sanajumalanpalveluksina ilmoitettuina ajankohtina. Olemme myös valmiita tarjoamaan yksityisehtoollista. Kirkolliset toimitukset kuten kaste, vihkiminen ja hautaukset toimitetaan sovitusti. Kaikista muista tilaisuuksista luovumme 5.4. asti, kertoo Lammin seurakunnan tiedote perjantaina 13.3.2020.

– Meille Lammin seurakunnassa seurakuntalaisten hyvinvointi on tärkeää. Teemme parhaamme, että tilamme ovat turvallisia. Tehostamme tilojemme puhtaanapitoa ja ohjeistamme henkilökuntaa asianmukaisesti. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa emme käytä virsikirjaa, vaan jaossa olevaa virsimonistetta. Kolehti kerätään pääsääntöisesti pois lähtiessä kirkon ovilla. Kirkkokahveja emme voi tarjota, kertoo Lammin kirkkoherra Heli Ulvinen.

Pyydämme: Älä tule flunssaisena jumalanpalvelukseen

Seurakuunasta muistutetaan, että on kaikille tärkeää, että jokainen yrittää omalta osaltaan estää virustartunnat ja siten hidastaa viruksien leviämistä. Hyviä keinoja tähän on pestä kädet huolella, yskiä kertakäyttönenäliinaan/hihaan ja tervehtiä toisia koskettamatta. Ja tietenkin tärkeää on jäädä pois jumalanpalveluksesta, jos tuntee itsensä sairaaksi.

Seurakunnan työntekijät ovat edelleen tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja somessa. Myös jumalanpalveluksia pyritään tuottamaan netin kautta kuunneltaviksi ja katsottaviks seurakunnan omilla verkkosivuilla.

Kirkon keskusteluapua saa numerossa 0400 22 11 80, sivustolla www.kirkonkeskusteluapua.fi on palveleva chat ja palveleva netti.

– Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita ja tiedotamme toiminnastamme myös varoajan mahdollisesta jatkamisesta verkkosivullamme ja Keski-Hämeen paikallislehdessä, seurakunnan tiedotteessa todetaan.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski