Ajankohtaista Keski-Häme

MRSA-sairaalabakteeri levisi Ilveskodista Voutilakeskukseen

MRSA-bakteeri. Kuvituskuva: Colurbox

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin 18.2.2020 julkaistun tiedotteen mukaan Ilveskodissa viime vuonna havaittu MRSA-sairaalabakteeri on levinnyt Voutilakeskukseen.

Ilveskodissa havaittiin runsas vuosi sitten MRSA-sairaalabakteeria. Asiasta tiedotettiin tuolloin tuoreeltaan asukkaita ja heidän omaisiaan. Epidemian torjuntatoimia on toteutettu yhteistyössä Kanta-Hämeen keskussairaalan sairaalahygieniayksikön kanssa.

Keskeisimpiä toimenpiteitä ovat tiedotteen mukaan olleet käsihygienian tehostaminen, asukkaiden keskittäminen samoihin tiloihin ja altistuneiden seulonta viljelynäyttein. Myös siivouksen ja välinehuollon käytännöt on käyty läpi. Epidemia ei sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan ole vaikuttanut asukkaiden arkeen tai potilasliikenteeseen.

Kyseinen, Suomessa harvinainen MRSA-kanta on löytynyt nyt yhteensä 16 henkilöltä. Kolmella henkilöllä on ollut leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen yhteydessä ilmennyt haavainfektio. Pääosa tapauksista on ollut  epidemiaselvityksen yhteydessä löytyneitä oireettomia kantajia, kuten MRSA-epidemioissa on tavallista.

Tammikuussa 2020 yhdellä Voutilakeskuksen Uppsalankaaren Lyhty-yksikössä hoidossa olleella henkilöllä todettiin sama MRSA-kanta kuin Ilveskodissa. Epidemia on toistaiseksi laajin Kanta-Hämeessä ilmennyt yhden kannan aiheuttama MRSA-epidemia.

–  Epidemian laajenemisen ehkäisemiseksi MRSA-seulontaa tehostetaan nyt kaikkien hoivakotiasukkaiden laitossiirtojen yhteydessä, ja on tarkoituksenmukaista tiedottaa epidemiasta myös julkisuuteen, kertoo KHSHP:n infektioylilääkäri Janne Mikkola.

Ajantasaista lisäinformaatiota MRSA-bakteerista ja sen torjunnasta löydät THL:n sivuilta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski