Ajankohtaista Keski-Häme

Lumivaroitus huomiselle: älä koske sähkölinjalle kaatuneeseen puuhun

Kuvituskuva: Keski-Häme

Voimakas tuuli yhdessä lumisateiden kanssa saattaa aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun erityisesti 12.–13.1.2021.

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan 12.1. tiistai-illan ja 13.1. keskiviikon kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Kymenlaakson Sähkö varoittaa tiedotteessaan, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Voimakkaimman lumisadealueen ennustetaan jäävän Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen ulkopuolelle. Lumisadetta ennustetaan kertyvän kuitenkin merkittävä määrä, ja jos lämpötila on lähellä nollaa, satava lumi tarttuu helposti puihin. Sadealueen mukana tuleva voimakas tuuli edelleen edesauttaa tätä asiaa. Ennusteen mukaan 12.1. kello 00:00 – 13.1. kello 12:00 välisenä aikana tuulenpuuskien odotetaan nousevan koko KSOY:n verkkoalueella noin 15 metriin sekunnissa.

Tuuli ei vaikuta juurikaan paljaisiin puihin, mutta alueilla, joissa lunta on kertynyt puihin tai johtimiin, voi tästä aiheutua keskeytyksiä sähkönjakeluun.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään ilmoittamaan suoraan sähköyhtiölle. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy KSOY:n verkkosivuilta. Katso sähkönjakelun tilanne

 

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski