Ajankohtaista Korona Hauho Lammi Tuulos

Nuorisotyö, kouluterveydenhuolto ja neuvolat toimivat edelleen

Kuvituskuva: Colourbox

Hämeenlinnan kaupungintiedotteessa kerrotaan, että  nuorisopalvelujen toiminta jatkuu koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana sekä digitaalisesti että edelleen myös  jalkautumalla nuorten kokoontumispaikoille.

– Nuorisotyö on kohtaamista, kannustavaa kasvatusta ja yhdessä tekemistä. Nuoria kuunnellaan, tuetaan ja ohjataan palvelujen piiriin, jos omat keinot eivät riitä. Poikkeusoloissa näiden tehtävien merkitys vain kasvaa, tiedotteessa todetaan.

Nuorisotyöntekijät ovat kaupungin tiedotteen mukaan läsnä ja tavoitettavissa eri sosiaalisen median kanavissa kuten WhatsApp, Instagram, Facebook, Snapchat ja tietysti ihan perinteisesti puhelimitse.  Seuraamalla eri nuorisotilojen Instagram-tilejä pääsee mukaan aktiiviseen ajanviettoon. Discord-sovelluksella voi osallistua yhteisiin keskusteluihin ajankohtaisista asioista.

Etsivän nuorisotyön tapaamiset järjestetään pääasiassa puheluina ja WhatsApp-videopuheluina. Kenttätyötä tehdään säännöllisesti viikoittain ja yhteistyössä Ankkurin kanssa.

Ohjaamon palveluohjaaja vastaa puheluihin, viesteihin ja sähköposteihin maanantaista perjantaihin klo 9–15. Yksilötapaamiset hoidetaan etäyhteyksin.

Myös kouluterveydenhuolto, neuvolat ja nuorten terveydenhoidon neuvontapiste toimivat edelleen, vaikka merkittävä osa palveluista onkin siirretty sähköisten yhteyksien taakse.

Kouluterveydenhuolto

Koulujen ollessa suljettuna osa kouluterveydenhuollon henkilökunnasta on siirretty toisiin tehtäviin. Wilman kautta on lähetetty kaikille huoltajille sijaistavan kouluterveydenhoitajan yhteystiedot. Kouluterveydenhuollossa pystytään pandemiatilanteesta huolimatta tarjoamaan yksilöllistä tukea ja apua. Ottakaa yhteyttä tarvittaessa!

Neuvolapalvelut

Pandemian johdosta neuvolatarkastuksia on supistettu.

Tule neuvolaan vain terveenä!

  • Neuvoloissa jatketaan tarkastuksia raskaana oleville ja 1-vuotiaaksi saakka, muissa ikäryhmissä toistaiseksi vain tarpeen mukaan.
  • Vastasyntyneet tarkastetaan kotikäyntien sijaan neuvolassa.
  • Rokotuskäynnit hoidetaan, osa kouluilla.

Äitiys- ja lastenneuvolassa pystytään pandemiatilanteesta huolimatta tarjoamaan yksilöllistä tukea ja apua tarvittaessa.

Lisätietoja palveluista saa kaupungin sivuilta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski