Ajankohtaista Hämeenkoski

Päijät-Hämeen alueella suuri ruohikkopalovaara: pelastuslaki kieltää avotulen teon

Kuvituskuva: Unsplash/Dominik Kiss

Ilmatieteenlaitos varoittaa ruohikkopalovaarasta Päijät-Hämeessä. Varoitus on voimassa 31.3. asti. Suuressa osassa Etelä-Suomea maasto on erittäin kuivaa. Voimakas tuuli lisää riskiä tulipalojen leviämiseksi. Pelastuslaki kieltää avotulen teon ruohikkopalovaroituksen aikana. Varomattomasta tulen käsittelystä voi seurata sakkorangaistus.

Nyt ei ole aika polttaa risuja tai grillata avotulella. Myös kertakäyttögrillit on varoituksen aikaan kielletty, ja tupakantumppien kanssa on oltava erittäin varovainen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos toivoo, ettei huolimattomalla käyttäytymisellä lisättäisi viranomaisten kuormitusta poikkeusolojen vallitessa.

Pelastuslaissa avotulella tarkoitetaan nuotiota tai muuta vastaavaa tulenkäyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti joko maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä, vastaavia laitteita tai tiilisiä tai kivisiä tulisijoja, joista tuli ei pääse leviämään maapohjan tai kipinöinnin vuoksi.

Avotulen rajoitukset: https://www.pelastustoimi.fi/turvatietoa/ehkaise-palon-syttyminen/noudata-saannoksia/avotulen-teon-rajoitukset

Ilmatieteenlaitoksen varoitukset: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat