Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Päijät-Hämeessä ei uusia tartuntoja, Kanta-Hämeessä yksi

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on lauantaina 4.4. todettu 41 (muutos edellispäivään +0). Näytteitä on otettu noin 728. Sairaalahoidossa on 9 potilasta, joista tehohoidossa 4.

Aiemmin tartunnan saaneelle kotihoidon työntekijälle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Liikkumisohjeita ikääntyneille on lisätty yhtymän koronavirussivulle. Jumppavinkkejä korona-arkeen sivulta löytyy tietoa, linkkejä ja vinkkejä liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi korona-aikaan.

Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 37 koronatartuntaa. Perjantaina 3.4. valmistuneissa näytteissä oli yksi uusi COVID-19-positiivinen tulos.

Kaikkien tartuntojen alkuperää tai tartuntaketjuja ei Kanta-Hämeessä ole pystytty enää jäljittämään. Niiden osalta, joiden tartuntaketjut ja lähikontaktit on mahdollista selvittää, näin myös tehdään ja altistuneet määrätään karanteeniin.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme COVID-19-potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Kolme potilasta on jo kotiutettu sairaalahoidosta.

THL:n karttapavelu näkyy nyt myös Keski-Hämeen sivulta Viranomaisten päivittyvät ohjeet. Karttapalvelu kertoo nyt  tartuntatilanteen myös kunnittain, jos kunnassa on enemmän kuin viisi tartuntaa. Eilisten tietojen mukaan Hämeenlinnassa olisi nyt 10 tartuntaa, Hollolan tietoja ei kerrota, joten tartuntoja on vähemmän kuin viisi. Karttapalvelun tiedot ovat kuitenkin edelleen puutteellisia. Siellä kerrotaan Kanta-Hämeen tartuntamääräksi edelleen 23, kun sairaanhoitopiirin oma ilmoitus on 37. Päijät-Hämeen tiedoista puuttu tällä hetkellä neljä hyvinvointiyhtymän ilmoittamaa tartuntaa.

Suomen kokonaistilannetta voi seurata myös kansainväliseltä Worldometer-sivustolta. Suomen tiedot päivittyvät sinne THL:n palvelua nopeammin. Sivustolla näkyy myös STT:n aiemmin ilmoittama tartuntojen kokonaismäärän kasvu 1882 tapaukseen. Eroa eiliseen on 267.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski