Ajankohtaista Korona Hämeenkoski

Päijät-Hämeessä kahdeksan uutta tartuntaa

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on perjantaina todettu 23 (muutos edellispäivään +8) Näytteitä on otettu noin 466. Sairaalahoidossa on 6 potilasta, joista tehohoidossa 3.

Kanta-Hämeessä ei torstaina tutkituista näytteistä löydetty uusia tartuntoja, siellä tartuntoja on nyt yhteensä 21. Koronaepidemia käynnistyi Kanta-Hämeessä 5.3. Päijät-Hämeen ensimmäinen tartunta varmennettiin 13.3.

Päijät-Hämeen keskussairaalan työntekijällä todetun tartunnan vuoksi on asetettu karanteeniin 13 hoitajaa ja 5 lääkäriä altistumisen vuoksi. Potilaat eivät ole altistuneet tartunnalle.

Vaikka Päijät-Häme on siirtynyt epidemiavaiheeseen, yhtymä selvittelee edelleen kaikkien koronatartuntojen osalta altistuneet henkilöt. Tällä pyritään rajoittamaan ja hidastamaan viruksen leviämistä.

Sairaalan vuodeosastoilla on toistaiseksi hyvin tilaa, mutta yhtymä varautuu ennakoivasti infektiopotilaiden määrään kasvuun. Keskussairaalan keuhko-osasto muutetaan Covid-19 -potilaita hoitavaksi osastoksi. Hollolan terveysaseman ensimmäinen Covid-19 -vuodeosasto otetaan käyttöön maanantaina.

Koronaviruspotilaiden vastaanottoa varten avattu Pandemiapoliklinikka on toiminnassa ja potilaskäyntejä on ollut 50–80 päivässä. Päivystysapu 116 117:ää on lisäresursoitu, ja takaisinsoiton odotusaika on saatu lyhenemään tavoitteen mukaiseksi.

Neuvolapalveluita vähennetään 30.3. alkaen ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluita 6.4. lähtien. Toiminnoista varaudutaan siirtämään henkilöstöä terveys- ja sairaanhoitopalveluihin sekä ikääntyneiden palveluihin. Neuvolapalveluiden muutoksista tiedotetaan asiakkaille tarkemmin tänään.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski