Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Päijät-Hämeessä tänään 41 varmistettua tartuntaa

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 41 (muutos edellispäivään +4). Torstain 2.4. tilannekuvassa oli virheellisesti todettujen tartuntojen määräksi ilmoitettu 38, vaikka oikea luku olisi eilen ollut 37. Näytteitä on otettu noin 683. Sairaalahoidossa on yhdeksän potilasta, joista tehohoidossa on neljä.

Päijäthämäläiset ovat noudattaneet kiitettävästi yhtymän ohjetta hakeutua vakavissa flunssaoireissa hoitoon 116 117 -puhelinpalvelun kautta.

– Näin vältetään yhdessä sekä muiden potilaiden että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön turhia altistumisia, yhtymän tiedotteessa todetaan.

Päijät-Hämeessä ohjeistetaan perusterveitä ihmisiä,  joilla on lievät hengitystieinfektion oireet, hoitamaan omat oirensa kotikonstein. Flunssaoireisena on tärkeää pysytellä kotona. On syytä yskiä, aivastaa, niistää ja pestä käsiä oikein, jotta tauti ei pääse leviämään.

Jos oireiden kanssa ei enää pärjää kotihoidossa, tai kärsii keuhkosairaudesta, käyttää elimistön puolustusmekanismeja heikentävää lääkitystä tai on raskaana, voi soittaa päivystysapuun 116 117.

– Ethän soita numeroon turhaan – näin varmistat, että kriittisimmin avun tarpeessa olevat pääsevät hoitoon, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä vedotaan.

– Päivystysavusta saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat