Ajankohtaista Keski-Häme Pitäjät

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä ensi viikolla

Kuvituskuva: Hämeen poliisilaitos

Poliisi kertoo tiedotteessaan valvovansa tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 8.– 14.2.2021.

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2021. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

— Valvontaa kohdennetaan aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo poliisin lehdistötiedotteessa.

Valvonnassa puututaan lisäksi muun muassa kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana sekä näkökentän esteisiin kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin, erityisesti sellaisiin esineisiin ja näköesteisiin, jotka haittaavat kuljettajan näkyvyyttä ajosuunnassa oikealle.

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) mukaan korvattiin liikennevakuutuksesta 2018 vuoden aikana 3 353 tiellä tapahtunutta onnettomuutta, jossa oli osallisena raskas ajoneuvo. Näistä 720 tapauksessa raskas ajoneuvo oli ollut myös onnettomuuden aiheuttaja. Vastaavat luvut vuodelta 2019 ovat 3 291 ja 670.

Vuoden 2020 vastaavalla raskaan liikenteen valvontajaksolla tarkastettiin 1 402 ajoneuvoa. Tuolloin pelkästään ajo- ja lepoaikoihin sekä ajopiirtureihin liittyviä rikkeitä havaittiin 310 kappaletta.

Kari Onnisen mukaan tälläkin kertaa tavoitteena on noin 1 500-1 700 ajoneuvon tarkastaminen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski