Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Poliisi valvoo vapun viettoa

Kuvituskuva: Colourbox

Hämeen poliisi tiedottaa poliisipartioiden valvovan vapun viettoa koko Hämeen alueella. Pääpaino on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonnassa ja ylläpitämisessä. Kokoontumisrajoitusten noudattamista valvotaan myös, mutta mikäli kokoontumisesta ei aiheudu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle, poliisi pyrkii hoitamaan nämä tilanteet lähinnä ohjaamalla ja neuvomalla ihmisiä toimimaan kieltojen ja suositusten mukaisesti.

Hämeen poliisin Hämeenlinnan ja Lahden Ankkuritiimit sekä Lahden ennalta estävän toiminnan (EET) -tiimi tekevät vappuaattona kenttävalvontaa niin kaupunkien keskustoissa kuin ympäristökunnissa. Tiimit keskittyvät erityisesti yleensä nuorien suosiossa olevien kokoontumispaikkojen valvontaan. On jokaisen vastuulla toimia niin, ettei edistä viruksen leviämistä tai altista riskiryhmiä. Ihan jokaisen toimilla on merkitystä, ja siksi poliisi toivoo, että myös nuoret jaksaisivat olla kokoontumatta porukalla myös vappuna. Vetoammekin aikuisiin, jotta he seuraisivat lasten ja nuorten tekemisiä ja tarvittaessa ohjeistavat heitä.

Mitä paremmin ohjeita ja määräyksiä noudatetaan, sitä nopeammin päästään normaaliin arkeen. Eli perinteisille vapun kokoontumispaikoille ei pidä tänä vuonna mennä, sillä useista ryhmistä muodostuu äkkiä isoja joukkoja.

– Kannustamme kaikkia viettämään vappua kotona tai omalla pihalla. Yli 10 hengen kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa, Hämeen poliisin tiedotteessa sanotaan.

– Vappua ei ole peruttu, vietetään sitä tänä vuonna etänä!

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski