Ajankohtaista Keski-Häme

Poliisilta: Varaa aika etukäteen asioimiseen poliisiasemalla

Kuva: Poliisi, lupapalvelut

Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemilla on vuoden alkupäivinä jouduttu poliisin oman tiedotteen mukaan käännyttämään asiakkaita ovelta pois, koska he eivät ole varanneet aikaa etukäteen.

— Lupapalvelut on toiminut ajanvarauksella jo joulukuun alusta lähtien, mutta nyt vuoden alusta ihmiset ovat selvästi aktivoituneet hakemaan passeja ja henkilökortteja. Valitettavasti näitä asiakkaita ei ole pystytty palvelemaan, vaan heitä on pyydetty varaamaan aika netin kautta tai valtakunnallisesta neuvontanumerosta, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Koronapandemian hillitsemiseksi Hämeen poliisilaitoksella pyritään minimoimaan kaikkia asiakaskontakteja sekä rajoittamaan poliisiasemien asiakastilojen henkilömäärää. Tämän vuoksi poliisiasemilla tulisi asioida vain siinä tapauksessa, että asiaa ei pysty hoitamaan sähköisessä asioinnissa. Ja tällöinkin aika tulee varata aina etukäteen.

Tällä hetkellä Heinolan poliisiasema on kokonaan suljettu asiakkailta. Heinolan asemalla ei ole lupapalveluiden eikä rikosilmoitusten vastaanottoa lainkaan. Tämän hetken tiedon mukaan Heinolan asema on suljettuna tammikuun loppuun saakka. Muilla asemilla lupapalveluissa on palvelua, mutta pääsääntöisesti vain ajanvarauksella. Ilman ajanvarausta asemille voi tulla ainoastaan kiireellisissä asioissa.

Hämeenlinnan poliisiaseman asiakaspalvelupisteessä tehdään myös parhaillaan muutostöitä, jotka vaikuttavat talossa asiointiin. Remontin aikana erityisesti asiointia poliisiasemalla tulisi välttää. Jos kuitenkin on tultava paikan päälle, asiakkaita pyydetään seuraamaan opasteita ja pitämään huolta turvaväleistä.

Poliisin sähköinen asiointi löytyy osoitteesta: asiointi.poliisi.fi Palvelussa on mahdollista varata aika, hakea passia tai henkilökorttia, tehdä rikosilmoitus, hakea mm. vartija- ja järjestyksenvalvojakorttia ja niin edelleen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski