Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Rajoituksia jatketaan kuukaudella

Keski-Hämeen koronauutiset

Hallitus on keskustellut rajoittamistoimista epidemian hillitsemiseksi. Rajoittamistoimet ovat ministerien mukaan purreet, mutta niiden jatkamiselle on vahvat perusteet.

Pääministeri Sanna Marinin johdolla tiedotustilaisuuteen osallistuneet ministerit valtiovarainministeri Katri Kulmuni, opetusministeri Li Andersson, sisäministeri Maria Ohisalo ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kiittivät hallituksen tiedotustilaisuudessa kaikkia, jotka noudattavat ohjeita ja sillä tavalla suojelevat sekä itseään, läheisiään että muita. Erityiskiitoksia annettiin myös terveydenhuollon henkilöstölle ja poliisille sekä myös lasten vanhemmille.

Rajoitustoimia on kuitenkin jatkettava. Lähikontakteja on vältettävä ja tähän mennessä annettuja rajoituksia ja suosituksia jatketaan kuukaudella 13.5. asti. Rajoitukset ravintoloille ja tapahtumille jatkuvat 31.5. asti. Ravintoloiden sulkemisesta koko maassa tehtäneen huomenna.

Valmistelut pohjois- ja länsirajan liikenteen rajoittamiseksi ja laivaliikenteen lopettamiseksi rahtiliikennettä lukuunottamatta käynnistetään. Tulevilla viikoilla rajoitetaan myös työmatkaliikennettä.

Testausta lisätään. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvat on Marinin mukaan testattava aina, kun on pienintäkään epäilystä tartunnasta. Tällä pyritään varmistamaan se, että potilastyö on turvallista.

Rajoitusten jatkaminen koskee myös kouluja ja varhaiskasvatusta. Opetus jatkuu tällä hetkellä käytössä olevin poikkeuskeinoin. Valtioneuvosto suosittelee edelleen voimakkaasti, että vanhemmat pitävät kaikki lapset kotona, mikäli siihen perheellä vain mitenkään on mahdollisuus.

Kenenkään valmistumisen ei pitäisi viivästyä poikkeusolojen vuoksi. Sen vuoksi hallitus valmistelee keinoja valmistumisten turvaamiseksi ja tarvittavien näyttöjen antamiseen poikkeuskeinoin. Ylioppilasjuhlien järjestämisen siirtäminen saattaa opetusministerin mukaan kuitenkin vielä tulla eteen, ministeriössä varaudutaan siihen, että oppilaan eivät pääse palaamaan kouluihin koko kevätlukukauden aikana.

Lopullisen päätöksen tekee eduskunta. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti myös sitä, että hallitus on valmiina vähentämään rajoituksia heti, kun se vain on mahdollista.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski