Ajankohtaista Korona

Raportoituja tartuntoja 1446, tiedot puutteellisia

Keski-Hämeen koronauutiset

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen raportti eiliseltä tiistailta kello 16 kertoo, että Suomessa olisi tällä hetkellä 1384 laboratoriossa varmennettua koronavirustatuntaa. THL:n uusi tilannekarttapalvelu kertoo, että tänä aamuna tartuntoja olisi 1446, eli 62 enemmän. Isomman luvun antamassa karttapalvelussa kuitenkin kerrotaan edelleen, että sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä olisi kummassakin tällä hetkellä 23 tartuntaa. Sairaanhoitopiirien omissa tiedoissa kuitenkin kerrotaan, että tartuntoja on Kanta-Hämeessä 27 ja Päijät-Hämeessä 31.

Sivustojen mukaan Suomessa on nyt kuollut koronaan 17 henkilöä. Tähän mennessä saatujen tietojen mukaan heistä yksi on menehtynyt Kanta-Hämeessä ja kaksi Päijät-Hämeessä. THL on kuitenkin STT:n mukaan luvannut tiedottaa tehohoidossa olevien ja kuolleiden päivitetyn määrän myöhemmin tänään.

Uudessa karttapalvelussa todetaan tänään, että siellä olevat tiedot päivittyvät muutaman päivän viiveellä ja niitä voidaan täydentää jälkikäteen. Kaikilla sivustoilla todetaan, että tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua suurempi, koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata. Kanta-Hämeessä käytetään ilmaisua huomattavasti suurempi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta totesi 16.3. YLEn haastattelussa, että koronatartunnan saaneiden todellinen lukumäärä voi olla 20–30 kertaa suurempi, kuin laboratoriotesteillä varmennetut. Erityisesti silloin, kun kaikkia tartuntaketjuja ei enää pystytä jäljittämään, on yhteisöissä huomattavasti enemmän tartuntoja kuin testeillä on todettu.

Kanta-Häme siirtyi tähän aikaan maanantaina 30.3. Tuolloin valmistuneissa näytteissä oli neljä uutta COVID-19-positiivista tulosta. Kaksi näistä tartunnoista oli sellaisia, joiden alkuperä on tunnistamaton.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski