Ajankohtaista Keski-Häme

Ravintolat avataan maanantaina – hallitukselta tiivistetyt ohjeet

Kuvituskuva: Unsplash

Hallitus tiivisti perjantaina ohjeensa ravintolanpitäjille. Ravitsemisliikkeet voivat 1.6.2020 alkaen olla auki kello 6–23 välisenä aikana.

Alkoholijuomien anniskelu on sallittu kello 9-22 välisenä aikana. Jos asiakas on ostanut alkoholijuomansa ennen kello 22:ta, juoman nauttiminen on sallittua kello 23:een eli sulkemisaikaan saakka.

Ravitsemisliikkeen asiakkaiden enimmäismäärä on sisätiloissa rajattu puoleen normaalista.

Lisäksi ravitsemisliikkeet velvoitetaan noudattamaan hygieniaan liittyviä erityisiä vaatimuksia ja huolehtimaan asiakkaiden välisen riittävän etäisyyden ylläpitämisestä.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka. Asiakkaat voivat kuitenkin noutaa ostoksensa itse esimerkiksi tiskiltä.

Asiakkaat eivät saa kuitenkaan annostella ruokaa ja juomaa itse esimerkiksi ns. buffetpöydästä.

Ravitsemisliikkeiden on laadittava suunnitelma siitä, miten liike toteuttaa edellä mainitut rajoitukset ja velvoitteet. Toteuttamista koskeva kuvaus ja suurin sallittu asiakasmäärä on pidettävä asiakkaiden nähtävillä.

Rajoitukset ovat edelleen perusteltuja – asteittainen purku käynnissä

Käytettävissä olevat kansainväliset ja Suomesta saadut tiedot viittaavat siihen, että ravitsemisliikkeiden tilat ovat riski tartunnan leviämiselle.

Koronavirus leviää ensisijaisesti pisaratartuntana, mutta taudille voi mahdollisesti altistua myös hengittämällä ilman aerosolihiukkasia. Tauti voi siten tarttua ravitsemisliikkeessä asiakkaiden fyysisen läheisyyden johdosta.

Asiakkaiden välistä etäisyyttä ja sijoittelua koskevat ravitsemistoiminnan rajoitukset perustuvat siihen, että niiden avulla vähennetään tartuntariskiä avattaessa ravitsemusliikkeiden toimintaa asteittain.

Rajoitusten purkaminen asteittain perustuu valtioneuvoston 6.5.2020 tekemään periaatepäätökseen.

Ravintolat ja kahvilat ovat koronavirusepidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa olleet suljettuina asiakkailta 4.4.2020 lukien.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat