Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Suomessa 1313 tartuntaa, uusia 95

Keski-Hämeen koronauutiset

THL:n maanantain 30.3.2020 julkaistun päivityksen mukaan Suomessa on eilisen jälkeen rekisteröity 95 uutta koronatartuntaa. Niistä 33 on Uudellamaalla, 28 Pirkanmaalla ja 13 Keski-Suomessa.

THL on julkaissut karttasovelluksen, josta voi seurata eri maakuntien koronatilanteen kehittymistä. Kartta päivittyy parin vuorokauden viiveellä. Esimerkiksi Kanta- ja Päijät-Hämeen tartunnoiksi kerrottiin vielä eilen 20 ja 21, tänään molempien lukema on kartalla 23, vaikka Päijät-Hämeessä on vahvistettu tartuntojen määräksi jo eilen 27.

Kartta on kuitenkin hyvä yleiskatsaus koko valtakunnan tilanteeseen. Tartuntamäärien lisäksi palvelu näyttää kunkin maakunnan suhdeluvun, joka kertoo taudin ilmaantuvuuden sataatuhatta asukasta kohti.

Maanantain merkintöjen mukaan tartuntoja asukasta kohti on selkeästi eniten Uudellamaalla, jossa suhdeluku oli kartan mukaan tänään 50 (eilen 48). Toiseksi tiheimmin koronaa esiintyy tällä hetkellä Etelä-Savossa. Pirkanmaalla suhdeluku on 19,9 ja Keski-Suomessa 19,8.

Pieni vertailu kahden vuorokauden muutoksista Suomessa. Maakunnat on laitettu suuruusjärjestykseen koronatartuntojen määrän perusteella.

Koronatartunnat 30.3.2020

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat