Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Suomessa nyt 2308 koronatartuntaa

Keski-Hämeen koronauutiset

THL:n karttapalveluun on aamun valtakunnalliseksi koronatiedoksi päivittynyt 2308 laboratoriossa todennettua tartuntaa. Lisäystä eiliseen on  132 tapausta. Huhtikuun ensimmäisen viikon aikana määrä on lisääntynyt 924 tartunnalla. Eilisen jälkeen Kanta-Hämeessä on todennettu kolme uutta koronatartuntaa, yhteensä niitä on nyt 46. Päijät-Hämeen tiedot päivittyvät myöhemmin.

Aamun tiedotustilaisuudessa hallitus kertoi yrittävänsä saada Ukrainasta maatalouden kausityöläisiä Suomeen ja kiristävänsä edelleen rajavalvontaa. Kaikkien maahantulevien, myös mahdollisten kausityöläisten, on Suomeen saavuttuaan pysyttävä karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan.

Ruotsin ja Norjan puolella työssä käyvien suomalaisten tulee myös olla karanteenia vastaavissa olosuhteissa heidän ollessaan Suomen alueella, samoin Ruotsista tai Norjasta Suomeen tulevien työntekijöiden. Tavoitteena on varmistaa, että vain välttämätön matkustaminen jatkuu, ja että matka rajan yli pitää silloinkin sisällään vain siirtymisen työpaikasta kotiin.

Hallitus suosittaa laivayhtiöitä lopettamaan henkilöliikenteen lipunmyynnin Suomesta Ruotsiin, Viroon ja Saksaan 11.4. alkaen. Suositus on voimassa 13.5. asti. Suositus ei koske tavara- ja rahtiliikennettä, eikä kotiin palaavia Suomen kansalaisia.

Liikenteen rajoituksia sisä- ja ulkorajoilla jatketaan 13.5. asti. Uudenmaan eristyksen päättymisen päivämäärää ei vielä vahvistettu.

Ahvenanmaan sairaalan hoitokapasiteetti varmennetaan lähettämässä sinne Suomesta lääkäreitä. Ruotsista tulevien lääkäreiden täytyy olla kaksi viikkoa karanteenissa Ahvenanmaalle saavuttuaan.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski