Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Synnytyksiin koronarajoituksia Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Kuvituskuva: Unsplash/Carlo Navarro

Suojellakseen vastasyntyneitä, synnyttäjiä sekä synnytyksiä hoitavaa henkilökuntaa myös Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikkö siirtyy COVID-19-pandemian ajaksi Suomen Gynekologiyhdistyksen suosittelemiin valtakunnallisesti yhtenäisiin rajoituksiin koskien puolison tai tukihenkilön läsnäoloa raskauden, synnytyksen ja synnytyksen jälkeisen ajan hoidossa.

Puoliso tai tukihenkilö voi osallistua synnytyksen ja synnytyksen jälkeiseen synnytyssaliseurantaan, mikäli ei ole altistunut CO-VID19-virukselle ja on terve. Perhepoliklinikan vastasyntyneen tutkimuksiin voi osallistua yksi terve vanhempi.

Puoliso tai tukihenkilö ei kuitenkaan voi olla mukana äitiyspoliklinikan tutkimuksissa raskausaikana tai synnytyksen jälkeen eikä keisarileikkauksessa leikkaussalissa. Myös synnytysvuodeosasto suljetaan vierailta  8.4.2020 alkaen.

– Pyrimme minimoimaan poikkeustila-ajan rajoitusten perheille aiheuttamaa haittaa suosimalla mahdollisimman nopeaa kotiutumista aina, kun se on äidin ja vastasyntyneen voinnin kannalta mahdollista. Säännöllisesti synnyttäneillä uudelleensynnyttäjillä pyrimme lisäämään polikliinisen synnytyksen mahdollisuutta, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Poikkeustilan aikanakin keskussairaalassa pidetään tavoitteena, että jokainen vastasyntynyt saa turvallisen alun elämälleen ja jokaiselle isälle mahdollistetaan vastasyntyneen kohtaaminen synnytyssairaalassa. Vaikka halutaankin varmistaa, että  synnytyskokemus on kaikille mahdollisimman myönteinen rajoituksia tarvitaan perheiden hyvinvoinnin suojelemiseksi jasen varmistamiseksi, että synnyttäjä saa riittävästi apua, hoivaa, tukea ja ohjausta synnytyksen jälkeen.

Rajoitukset tullaan sairaanhoitopiirin mukaan purkamaan heti, kun se on mahdollista.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski