Ajankohtaista Hauho Lammi Tuulos

”Tämä on päätös, joka tehdään vain kerran sukupolvessa”

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Mauri Ojamäki piti päätöstä uransa tärkeimpänä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi Assi-hankkeen toteuttamisen yksimielisesti

KHSHP:n yhtymävaltuusto teki kokouksessaan 15. joulukuuta historiallisen päätöksen, joka varmistaa tulevaisuuden Ahveniston sairaalan eli Assin rakentumisen nykyisen keskussairaalakiinteistön välittömään läheisyyteen.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan valtuusto hyväksyi yksimielisesti niin hankkeen toteutusvaiheen käynnistämisen, hankesuunnitelman kuin rahoituksenkin. Keskustelun aikana Riihimäen kokoomusvaltuutettu Kari Julén esitti toivomusponnen lisäämistä hankesuunnitelmaa koskevaan pykälään. Ponnen mukaan ”Hankesuunnitelmaa on kehitettävä huomioiden maksimaalisessa määrin sairaanhoitopiirin nykyiset tilat Forssassa ja Riihimäellä”.

Myös ponsi hyväksyttiin yksimielisesti.

— Tämä on päätös, joka tehdään vain kerran sukupolvessa. Uusi sairaala on elinvoimakysymys koko maakunnalle, totesi KHSHP:n yhtymävaltuuston lammilainen puheenjohtaja Mauri Ojamäki (sdp), joka kuvasi päätöstä vuosikymmeniä kestäneen luottamusmiesuransa tärkeimmäksi.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki (kok.) yhtyi valtuuston puheenjohtajan kiitoksiin johtaja Seppo Rannalle ja valmisteleville virkamiehille sekä arvioi, että päätöksentekoprosessin kuluessa löytyi yhteistä säveltä koko maakunnan kehittämiseen.

— Oli erittäin tärkeää pitää päätökset omissa käsissä ja turvata vuosikymmeniksi kantahämäläisen erikoissairaanhoidon tulevaisuus.

Assi-hankkeen toteuttaa Ahveniston sairaala -allianssi, jonka tavoitekustannus tulevaisuuden keskussairaalalle on 308,2 miljoonaa euroa. Tavoitekustannus sisältää palveluntuottajien palkkio-osuuden, korvattavat kustannukset, yleiskustannukset ja riskivaraukset (kustannusnousuvaraus ja rakentamisen riskivaraus).

Tavoitekustannuksesta hankkeen kokonaiskustannusarvioksi muodostuu KHSHP:n muut kustannukset ja varaukset huomioiden 355,8 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on investoinnille sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän poikkeusluvan mukainen.

Käytännössä rakennus alkaa nousta Hämeenlinnan Ahvenistolle keväällä 2021, kun hankkeen rakennuslupa on hyväksytty. Uusi sairaalan on tavoitteena valmistua loppuvuodesta 2025 ja se otetaan käyttöön vuonna 2026.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski