Ajankohtaista Korona

Toiminimiyrittäjien koronatuki Ely-keskukselta, yli 6 hengen tuet Business-Finlandilta

Keski-Hämeen koronauutiset

Hallitus päätti keskiviikkona lisätä Business Finlandin häiriötilanteisiin tarkoitettua avustusvaltuutta 700 miljoonaan euroon. Avustusvaltuus on tarkoitettu uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

Keskeinen syy avustusvaltuuden mittavaan kasvattamiseen on yritysten tuen tarve, joka on osoittautunut paljon ennakoituakin suuremmaksi. Hakemuksia Business Finlandin uuteen rahoituspalveluun, jolla pyritään lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia on tullut noin 12 000 kappaletta.

Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Hallituksen tekemien uusien yritysrahoitusta koskevien päätösten myötä työnjakoa Business Finlandin ja ely-keskusten välillä selkiytetään. Business Finland vastaa tuista 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille, yksityiset elinkeinonharjoittajat eivät ole rahoituksemme piirissä. Ely-keskukset puolestaan rahoittavat 1-5 henkilön yrityksiä mukaan lukien toiminimiyritykset. Business Finlandiin jo aiemmin jätetyt alle 6 hengen yritysten hakemukset käsitellään Business Finlandissa, eikä niitä siirretä käsiteltäväksi elyyn.

Rahoituspalvelujen kohteena ovat matkailu, matkailun oheispalvelut, luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa. Rahoitus on tarkoitettu yritykselle uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

– Monella yrityksellä on koronakriisin myötä erittäin haastava tilanne. Tavoitteena on, että pystymme auttamaan yritykset pahimman yli. Finnvera ja pankit voivat vahvistaa yrityksen käyttöpääoman tilannetta. Meidän panokset suuntautuvat tässä vaikeassa tilanteessa uuden luomiseen –  hyvin käytännönläheisesti, kommentoi johtaja Reijo Kangas Business Finlandista.

Linnan Kehityksestä apua veloituksetta

Linnan Kehitys kertoi eilen verkkosivuillaan, että se auttaa veloituksetta Hämeenlinnan yrityksiä Business Finlandin häiriötilannerahoituksen hakemisessa ja hakemuksen kirjoittamisessa. Apua tarjoavat myös Hämeen Uusyrityskeskus sekä HAMK Smart tutkimusyksikkö. Linnan Kehityksen verkkosivuille on myös kerätty laaja, jatkuvasti päivittyvä neuvontapaketti yhteystietoineen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski