Ajankohtaista

Vanajavesisäätiö jakoi vuoden 2020 avustukset

Kuva: Jussi Karvonen

Vanajavesisäätiö on päättänyt kuluvan vuoden avustuskohteet. Säätiön hallitus jakoi yhteensä 20 000 euroa avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelutyölle. Avustuksia myönnettiin yhteensä 31 eri taholle eri puolilla Vanajaveden aluetta.

Lukumääräisesti eniten avustuksia haettiin ja myönnettiin vesikasvien niittoon tai muuhun poistamiseen. Avustuksilla tuettiin myös useamman laskeutusaltaan ja kosteikon rakentamista, fosforia saostavan kemikaalin hankintaa ja jokiuoman raivaamista. Vesistöjen tilan ja eliöstön seurantaa, kunnostussuunnittelua sekä rantojen virkistyskäytön kehittämistoimia oli avustettavien hankkeiden joukossa.

Vanajavesisäätiö jakoi avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelulle nyt seitsemättä kertaa.

– Kokemukset avustuskäytännöstä ovat olleet niin myönteisiä, että päätimme tänä vuonna jatkaa tuplatun avustussumman jakamista: vuoteen 2018 saakka jaossa on ollut 10 000 euroa, vuonna 2019 sekä 2020 kumpanakin 20 000 euroa. Avustusten ansiosta monet paikallistoimijat pystyvät parantamaan lähivesiensä tilaa. Näin toteutettuna hankkeet ovat paikallislähtöisiä ja niiden toimintaan sitoudutaan hienosti, kertoo Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Arvola.

Keski-Hämeen ilmestymisalueella avustuksia myönnettiin Ronnin osakaskunnalle 300 euroa Juottimen rannan uimarannan toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen ja Tuuloslaakson kylät ry:lle 500 euroa Leheejärven vesikasvien niittoon ja Kopsjoen kivien siirtoon veneväylän ylläpitämiseksi. Lisäksi Teuronjärven suojeluyhdistys ry sai 750 euroa edellisellä kaudella aloitettuun hoito- ja toimenpidesuunnitelman tekoon ja tarvittavien analyysien tekemiseen. Teuronjärvelle on avustuslistan mukaan tulossa myös polttomoottorikielto.

Kuohi-Nerosjärven suojeluyhdistykselle myönnettiin 750 euroa laskeutusaltaiden suunnitteluun, ja Alastalon tila sai 1650 euron tuen Lampellonjärveen laskevaan jokiuomaan rakennettavaa kosteikkoa varten.

Listaan kaikista avustuksen saajista voi tutustua Vanajavesikeskuksen verkkopalvelussa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski