Ajankohtaista Korona Hauho Lammi Tuulos

Virpomaan vain etukäteen sopimalla

Hyvää pääsiäistä! Kuva: Colourbox

Kanta-Hämeen maakuntaryhmä käsitteli torstain kokouksessaan myös pääsiäisen viettoon liittyviä erityiskysymyksiä. Palmusunnuntain virpomisperinteen osalta suositellaan, että virpominen tapahtuisi vain ulkotiloissa, turvavälein ja ennalta sovitusti.

— Lasten tai lasten vanhempien olisi siis suositeltavaa olla yhteydessä vierailukohteisiin etukäteen, että oville ei ilmestyttäisi yllättäen. Ylipäätään pääsiäistä kannattaisi tässä tilanteessa viettää kotona ja oman perheen kesken, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri  Sally Leskinen toivoo.

Kesällä järjestettävien yleisötilaisuuksien, tapahtumien ja lasten kesäleirien osalta on myös tullut paljon tiedusteluja; voiko niitä järjestää ja millä ehdoin.

— Valitettavasti vielä on liian aikaista sanoa mitään varmaa niiden osalta. Skenaariot näyttävät kuitenkin viime kesästä poiketen siltä, että ennen juhannusta ei kannata suunnitella laajempia tapahtumia. Tilanne on joka tapauksessa virusvarianttien vuoksi nyt arvaamattomampi kuin viime vuonna, Leskinen toteaa sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

— Toisaalta rokotusten eteneminen määrittää osaltaan sitä, kuinka voimme kesän osalta rajoituksia ja suosituksia höllentää. Pyrimme antamaan tietoa eri skenaarioista ja niiden todennäköisyyksistä sitä mukaa, kun arviomme tarkentuvat, Leskinen lupaa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat