Uutisaiheet

Evon tietkin kuntoon?

Kuvituskuva: Keski-Häme

Nyt on Evosta alueena ollut paljon lehdissä. Alueella on ammattikorkeakoulu, kauniit luontokohteet sekä retkeilijöitä, vakiasukkaita ja mökkiläisiä. Kesäisin on myös suuria kansainvälisiä partioleirejä. Luontokohteisiin tulee paljon kävijöitä eri suunnista ja pitkienkin matkojen takaa. Padasjoentieltä käännyttäessä Evolla Opistontielle asfalttitie on todella huonossa kunnossa. Alueen yleisten teiden huonosta kunnosta en ole huomannut yhtään juttua tai huomiota.

Ammattikorkeakoulun läheltä kääntyy tie nimeltään Vappulantie (kyltissä lukee Viitaila), joka menee läpi Asikkalaan. Siinä on öljysorapinta, joka on mennyt todella huonokuntoiseksi. Autolla ajaessa 30km tunnissa on turvallinen vauhti, jotta kuoppia ehtii varoa. Tuon öljysorapintaisen osuuden pituus on noin 10 kilömetriä. Kun nyt on paljon puhetta Evon kehittämisestä, olisi hyvä keskustella ja ottaa esille myös Evon tiealueet. Tiet olisivat korjauskunnossa. Olen itse kulkenut noita teitä joista kirjoitan, lähes neljäkymmentä vuotta. Niitä ei ole tuona aikana koskaan uudelleen asfaltoitu.

Viime keväänä autoni rengas tipahti ajaessa yhteen vappulantien monttuun ja autoni sai kolhua. Olen ollut ely-keskukseen asiasta tuolloin yhteydessä. Sain vastauksen, että tie on luokiteltu. Olisiko ollut kolmosluokka. Eli tie ei ole kovin ylhäällä hoitoluokassa. Se näkyy tien kunnossa, joka on todella huono. Hämeenlinnan kaupunkiin olen myös ollut asiassa yhteydessä, mutta valitettavasti minulle ei pyynnöstäni huolimatta ole tullut mitään vastausta. Ajelin lokakuussa Padasjoelle ja huomasin ilokseni, että samanlevyinen tie Kellosalmelle oli asfaltoitu hienoksi.

Ajattelen, että tie on välttämätön vakituisille asukkaille, meille mökkiläisille sekä muille läpikulkeville. Tien tulisi olla hyvässä kunnossa. Kyllä voisi olla Evon retkeilyalueille vetovoimatekijänäkin positiivinen vaikutus, jos tiet olisivat hyvässä kunnossa.

Timo Vahtolampi

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat