Uutisaiheet Keski-Häme

Hauholla jälleen henkirikos

Lauantai-iltana 27.10. mieshenkilö soitti hätäkeskukseen ja kertoi puukottaneensa miestä asunnossaan Hämeenlinnan Hauholla.

Paikalle saapunut poliisipartio totesi asunnossa olevan elottoman miehen. Muita henkilöitä ei asunnossa ollut. Poliisi on ottanut asunnonhaltijan kiinni epäiltynä henkirikokseen.
Poliisi ei epäile, että tekoon liittyisi uhrin ja tekijän lisäksi muita henkilöitä. Henkirikoksessa on käytetty teräasetta. Tekoon liittyy sellaisia yksityiskohtia, joiden perusteella tekoa on esitutkinnan tässä vaiheessa pidettävä erityisen raakana ja julmana ja siksi tekoa tutkitaan murhana.
Poliisi tulee esittämään epäiltyä vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Esitutkinnan keskeneräisyyden takia poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Kesän puukottaja tuomittu

Edellisen kerran uhrin kuolemaan johtanut puukotus tapahtui Hauholla kesäkuussa, kun Lautsiantiellä sijaitsevan vanhan huoltoaseman pihalla puukotettiin mies kuoliaaksi.

Tästä teosta on käräjäoikeus viime viikolla tuominnut hauholaisen 37-vuotiaan naisen taposta ja hautarauhan rikkomisesta yhdeksän ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan uhri oli naisen vuokraisäntä. Tuomion pituuteen vaikuttivat naisen aiemmin saamat tuomiot pahoinpitelyistä. Hän oli oikeudenkäynnin aikana suorittamassa aiempaa vankeusrangaistusta.
Uhrin ruumiin ja tapossa käytetyn teräaseen hävittämisessä auttanut 38-vuotias mies tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen.
Tuomiot eivät vielä ole lainvoimaisia. Nainen määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna, kunnes rangaistuksen täytäntöönpano alkaa tai asiasta toisin määrätään.

Hauholla on neljän kuukauden sisällä kuollut puukotukseen jo kaksi ihmistä. Kesän surmatyöstä sai hauholainen nainen yhdeksän ja puolen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen taposta. Viime viikonlopun tapausta tutkitaan sen raakuuden vuoksi murhana.
Kuva: Keski-Häme

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski