Uutisaiheet Keski-Häme

Kesänopeuksiin siirrytään tällä viikolla

Kuva: Colourbox

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan koko maassa viikon 15 (8.-14.4.2019) aikana. ELY-keskukset tarkistavat teiden kunnon ennen nopeusrajoitusten vaihtamista. Huonokuntoisimmilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan jättää voimaan.

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella (Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme) kesärajoituksiin siirrytään 8.–9.4. Poikkeuksena vt 25 Raaseporissa, jossa jaksolle Vanha Rannikkotie–Tammisaarentie jää 100 kilometrin kesäaikaisen rajoituksen sijaan pysyvästi nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa liikenneturvallisuuden perusteella.

Kesärajoituksiin siirtyminen alkaa maanantaina 8.4.2019 ja kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään sunnuntaina 14.4.2019. Vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien teillä kesänopeuksia on voitu käyttää hyvissä ajo-olosuhteissa jo maaliskuun alusta alkaen. Nopeusrajoitusmerkissä näkyvä lukema on aina voimassa oleva suurin sallittu nopeus.

Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan takaisin 120 kilometriin tunnissa, mikäli tieosuudella ei ole pysyvästi alempaa rajoitusta. Pääteillä 80 kilometriin tunnissa lasketut nopeudet palautetaan 100 kilometriin tunnissa.

Talven jälkeen monilla teillä on halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään voimaan toistaiseksi. Tänä vuonna rahaa huonokuntoisten päällysteiden korjaamiseen on vähemmän kuin vuosikausiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla maanteillä ei ole mahdollista palauttaa korkeampia nopeuksia kesäksi.

Huomioi ajokeli ja muut liikkujat

Koska kevätsää on oikukas, ajokeli voi muuttua nopeastikin. Yöpakkasten jälkeen tie voi olla liukas, eikä lumi- ja räntäsateiltakaan aina vältytä. Viisaat kuskit tietävät, että turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.

Kevätaurinko houkuttelee teille ja pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä ja mopoilijoita. Muut liikkujat kannattaa huomioida esimerkiksi jättämällä heille riittävästi tilaa kohdatessa ja ohittaessa. Lisäksi kuskien tulee välttää lian ja soran roiskuttamista.

Järkevä kuljettaja muistaa totta kai myös varautua matkaan huolella. Yksi hyvä keino varautumiseen on ajokelin ja liikennetilanteen tarkistaminen esimerkiksi Liikennetilanne-palvelusta.

Lähde: Uudenmaan Ely-keskus

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski