Uutisaiheet Hauho

Keski-Hämeen alueelle puuhataan yhteistä omakotiyhdistystä

Hauhon, Lammin ja Tuuloksen alueelle suunnitellaan omakotiyhdistystä ajamaan omakotiasujien ja loma-asunnon omistajien etuja sekä mahdollisesti tuottamaan tarvittavia palveluita. Hämeenlinnan Omakotiyhdistys toimii kantakaupungissa, mutta kuntaliitosten jälkeenkään se ei ole laajentanut toimintaansa ympäryspitäjiin.

Iittalassa toimii oma, Kalvolan alueella vaikuttava, erittäin aktiivinen yhdistys. Myös Rengossa toimii yhdistys, mutta sen toiminta on ollut aika hiljaista. Ympäristökunnista yhdistys toimii Hattulassa ja Janakkalassa, missä on omakotiyhdistys niin Turengissa kuin Tervakoskellakin.
Hämeenlinnan Omakotiyhdistys omistaa ja vuokraa omakotiasujien tarvitsemia erilaisia koneita ja laitteita.
– Yhdistys on myös tehnyt sopimuksen toisen organisaation tuottamasta talkkaritoiminnasta, kertoo yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Romo, jolla on myös loma-asunto Lammilla. Asianajajana toimiva Romo on myös yhtenä puuhahenkilönä tutkimassa kiinnostusta oman omakotiyhdistyksen perustamisesta Hauhon, Lammin ja Tuuloksen alueelle.
– Yhdistyksen edunvalvonnassa tärkeitä kohteita olisivat mm. teiden kunto ja valaistus, kiinteistövero, auraukset, vesi, jätevesi ynnä muut vastaavat yhteiskunnan palvelut, kertoo Pekka Romo.
– Varmasti yhdistyksen palveluita tarvittaisiin myös pitäjien alueella, varsinkin kun omistajat ikääntyvät, toteaa Romo. Hänen mielestään kantakaupungin yhdistys ei pystyisi hoitamaan samalla tavalla liitoskuntien asioita kuin miten pitäjissä asuvat ihmiset itse voisivat itse tehdä.
– Läheisyysperiaate on olennaista tällaisessa yhdistystoiminnassa, toteaa Pekka Romo.
Oman omakotiyhdistyksen perustamista ja tarpeellisuutta pohtiva kokous on tarkoitus kutsua koolle Tuuloseen 12.9.2018.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski