Ajankohtaista Korona Hauho Lammi Tuulos

Arkiavun toiminta päättyy 26.6.

Keski-Hämeen koronauutiset

Maaliskuussa perustetun Akuutti arkiapu –palvelun toiminta päättyy 26.6.2020. Arkiapu perustettiin pisteeksi, jonka kautta kaupunki ja yhteistyökumppanit voisivat tarjota arjen apua koronapandemian vuoksi vaikeuksiin joutuneille asukkaille. Palvelu oli tarkoitettu niille kuntalaisille, joilla oli koronapandemian vuoksi vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ollut läheisapua omissa verkostoissaan. Arkiavussa ja sen kautta oli tarjolla kauppa- tai ruoka-apua, keskusteluapua, ulkoiluapua ja tietoa ruoka-avusta.

Pandemiatilanteen rauhoittuessa on myös arkiavun palveluiden tarve vähentynyt siinä määrin, että pisteen toiminta tällaisena voidaan päättää. Jatkossa asukkaat saavat apua kaupungin normaalin palvelujärjestelmän kautta.

Asiakkaita arkiavun toiminnassa on tähän mennessä ollut lähes 800 ja erilaisia palvelupyyntöjä on kirjattu noin 330. Asiakkaista 70 prosenttia oli yli 70 vuotiaita. Palvelupyynnöistä puolet oli elintarvikkeiden ja lääkkeiden hankinta-apua. Arkiavun henkilöstö on myös hoitanut yli 80-vuotiaiden soittorinkiä.

Hämeenlinnan kaupungin valmiusryhmä perusti sosiaali- ja terveyspalvelujen valmiusryhmän esityksestä Akuutti arkiapu-palvelun 18.3.2020. Toiminnassa oli kaupungin lisäksi mukana järjestöjä ja vapaaehtoisia.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski