Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Ely-keskusten myöntämien koronatukien haku päättymässä

Keski-Hämeen koronauutiset

ELY-keskusten myöntämän yrityksen tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku päättyy maanantaina 8.6. kello 16.15. Saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti.

ELY-keskuksiin on 31.5. mennessä saapunut hakemuksia yhteensä noin 28 600 kappaletta, joiden yhteisarvon on noin 843 miljoonaa euroa. Uudenmaan ely-keskuksen ylijohtaja Petri Knaapinen sanoo ely-keskuksen tiedotteessa, että tästä määrästä on käsitelty yli puolet, ja niistä myönteisiä päätöksiä on ollut 11 600 kappaletta yhteisarvoltaan noin 139 miljoonaa euroa. Toimialoittain eniten myönteisiä päätöksiä on tehty kaupan alan, ravitsemus- ja majoitusalan sekä liikenne- ja logistiikka-alan yrityksille.

Työ- ja elinkeinoministeriön uuden kustannustuen käyttöönoton myötä suljetaan Business Finlandin ja ely-keskusten kehittämisavustukset viikon päästä maanantaina (8.6) kello 16.15.  Ely-keskuksista todetaan, että haun voimassaoloon saakka saapuneet hakemukset käsitellään hakuhetken sääntöjen mukaisesti.  Hakemusjonon purkamiseen tehdään ely-keskuksissa lisärekrytointeja sekä hakemusten että maksatusten käsittelyyn.

Ely-keskusten tarjoama normaali yrityksen kehittämisavustus on käytettävissä entiseen tapaan. Lisäksi käytettävissä ovat yritysten kehittämispalvelut, joiden osalta ovat voimassa normaalia merkittävästi edullisemmat yritysten omavastuuosuudet.  Myös ely-keskusten myöntämät maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yritysten koronatuet ovat haettavissa edelleen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat