Ajankohtaista Korona Hämeenkoski

Fimlab lopettaa vuoronumeroasioinnin Päijät-Hämeessä

Keski-Hämeen koronauutiset

Viime aikoina julkisuudessa on virinnyt keskustelua laboratorionäytteenoton turvallisuudesta vallitsevissa poikkeusolosuhteissa. Alla tämän hetkisiä toimenpiteitämme, jotka kaikki tähtäävät turvalliseen näytteenottotilanteeseen.

Näytteenotto tiettyjen sairauksien ja sairauksien hoidon seurannassa on välttämätöntä myös poikkeustilanteessa.

– Teemme Fimlabissa kaikkemme, jotta asiakkaamme voivat käyttää näytteenottopalvelujamme turvallisin mielin myös koronaepidemian aikana, sanoo Fimlabin palvelujohtaja Anu Mustila.

– Olemme rajoittaneet asiakasmääriämme väljentämällä ajanvarausaikoja ja sulkemalla ei-kiireellistä näytteenottoa ja vuoronumerolla asiointia. Asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi Fimlab lopettaa vuoronumeroasioinnin näytteenottopisteissään Päijät-Hämeessä, Fimlab kertoo tiedotteessaan.

– Kehotamme asiakkaita siirtämään ei-kiireelliset näytteenotot myöhempään ajankohtaan. Mikäli näytteenotto on välttämätöntä, suosittelemme asiakkaitamme varaamaan ajan sellaisesta toimipisteestä, joka toimii ainoastaan ajanvarauksella.

Kaikkien hengitystieoireita potevien asiakkaiden tulee välttää asiointia laboratoriossa. On myös hyvä huomata, että FImlabin toimipisteissä  ei oteta koronanäytteitä.

Näytteenotossa asiointi

Laboratorioidemme odotustiloista on tehty väljempiä istuimia vähentämällä. Kehotamme asiakkaitamme saapumaan näytteenottoon vasta juuri ennen varattua aikaa ja näin välttämään tarpeetonta oleskelua odotustilassa ja lähikontaktia toisiin asiakkaisiin. Toivomme myös, että vain välttämättömät saattajat ovat näytteenotossa mukana. Muiden saattajien tulisi odottaa laboratorion ulkopuolella, jotta asiakasmäärät pysyvät kohtuullisina ja riittävät turvavälit asiakkaiden välillä toteutuvat.

On hyvä huomata, että itse näytteenottotilanne harvoin ylittää kestoltaan 15 minuuttia, jonka katsotaan olevan altistumisen minimiaika.

Henkilökuntamme näytteenotossa kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen. Henkilökuntamme ei työskentele sairaana ja he huolehtivat hyvästä käsihygieniasta jokaisessa asiakastilanteessa.

Noudatamme hengityssuojainten käytössä THL:n ja sairaanhoitopiirien infektioyksiköiden ohjeistuksia. Toistaiseksi ohjeistus ei edellytä hengityssuojaimen käyttöä näytteenottotilanteessa muussa kuin nielu-tai nenänielunäytteenotossa.

– Hengityssuojainten käyttö kohdennetaan vain välttämättömiin tilanteisiin niiden riittävyyden turvaamiseksi, toteaa Mustila.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski