Ajankohtaista Korona Hauho Lammi Tuulos

Hämeenlinnan hoivakoteihin saa tehdä ulkovierailuja

Kuvituskuva: Colourbox

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) annettua uusia ohjeita ikäihmisille myös Hämeenlinnan kaupunki on muuttanut omia suosituksiaan. Omaiset voivat nyt jälleen tavata kaupungin hoivakodeissa asuvia läheisiään lyhyissä ja hyvin suojatuissa ulkoilmatapaamisissa.

Molempien ohjeissa kuitenkin muistutetaan, että vierailulle ei pidä mennä yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmiin kuuluvien luokse, jos on vähäisiäkin hengitystieinfektion oireita.

Jos on välttämätöntä vierailla riskiryhmään kuuluvan luona, se pitää tehdä turvallisesti. Kättelyä, halaamista ja muita ylimääräisiä lähikontakteja pitää välttää. Vierailijan on myös suojattava hengitystiensä kertakäyttöisellä liinalla, jos hengityssuojainta ei ole saatavilla. Käsihygienia ennen ja jälkeen vierailun on tärkeää, THL:n päivitetyissä ohjeissa sanotaan.

Hämeenlinnan hoivakodeissa uudet ohjeistukset huomioidaan, ja lähikontaktit eivät edelleenkään ole sallittuja, eli halata ei pikavierailun aikana saa.

– Asukkaan ja vierailijan tulee kyetä pitämään yllä kahden metrin suojaetäisyyttä toisistaan koko vierailun ajan. Tapaamisaika on rajoitettu enimmillään 15 minuuttiin. Vierailijoiden lukumäärä rajoitetaan 1–2 henkilöön, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Suu–nenäsuojainta käytettävä

Myös Hämeenlinnan päivitetyissä  ohjeissa edellytetään

Asukkaan ja vierailijan tulee olla terveitä eli heillä ei saa olla mitään infektioon viittaavaa oiretta. Vierailijan tulee käyttää itse hankkimaansa suu–nenäsuojainta koko vierailun ajan (monikäyttöinen tai kertakäyttöinen). Työterveyslaitoksen aiemmin julkaisemat oman maskin teko-ohjeet ovat nyt siis erityisen ajankohtaiset.

Hämeenlinnassa hoivakotien ulkovierailussa täytyy aina olla mukana hoitajan, joka huolehtii ohjeistusten noudattamisesta vierailun ajan. Tämän vuoksi vierailut tulee sopia hoivakodin kanssa etukäteen niin, että ne voidaan turvallisesti ja ohjattuna toteuttaa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski