Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Hämeenlinnassa avattiin arjen apua tarjoava palvelu, Hollola vetoaa omaisiin

Kuvituskuva: Unsplash

Arkiapuun voit soittaa esimerkiksi kun,

  • tarvitset neuvoja ja ohjausta
  • tarvitset akuuttia kauppa- tai ruoka-apua
  • arki alkaa ahdistaa ja kaipaat keskusteluapua

Kenelle apu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan.

Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka asuvat kaukana palveluista ja jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa sekä muille henkilöille ja lapsiperheille, jotka eivät tässä muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Palvelua voi pyytää puhelimitse tai sähköpostilla viikon jokaisena päivänä. Yhteystiedot ja tarkat toimintaohjeet löytyvät Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta.

Kaupungin omat palvelut käytössä

Hämeenlinnan kaupungin omat palvelut ja palvelunumerot ovat edelleen käytössä ja ne vastaavat edelleen pyyntöihin sosiaalihuollon palveluista ja palvelutarpeesta.

Hollola vetoaa omaisiin

Hollolan kunnan tiedotteessa vedotaan ikäihmisten läheisiin ja naapureihin asiointiavun varmistamiseksi.

– Kunnissa kuormitus on koronaviruksen takia jo muutenkin kovilla, joten vetoamme ennen kaikkea ikäihmisten läheisiin ja ystäviin, että he kävisivät ikääntyneiden puolesta kaupassa ja apteekissa ja soittelisivat heille.

Hätätilanteessa ja jos muita vaihtoehtoja ei ole, asiointiapua voi Hollolassa pyytää Ikääntyneiden asiakasohjaus Siiristä tai sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvonta Polusta. Yhteystiedot löytyvät ylläolevasta linkistä avautuvasta tiedotteesta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski