Korona Keski-Häme

Hämeenlinnassa koronatartunta sairaalahoidon aikana

Keski-Hämeen koronauutiset

Maanantain 19.10. aikana Kanta-Hämeessä todettiin yksi uusi COVID-19-tartunta. Tartunnanlähde on sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan epäselvä, mutta todennäköistä on, että tartunta on saanut alkunsa sairaalahoidon aikana.

Potilas on siirretty keskussairaalan osasto 6A:lta Hämeenlinnan Vanajaveden sairaalan osasto 1:lle, jossa alkanut oireilemaan kaksi päivää siirron jälkeen. Tartunnan seurauksena Vanajaveden osasto 1 on siirtynyt karanteeninomaisiin olosuhteisiin eli vierailut on kielletty osastolle ja kaikkien osastolla hoidossa olevien potilaiden tilaa tarkkaillaan erityisen huolellisesti ja testataan tartuntojen varalta. Potilaan hoitoon osallistunutta henkilökuntaa testataan oireettoman tartunnan kantajuuden varalta sekä keskussairaalassa että Vanajaveden sairaalassa.

Sunnuntain 18.10. aikana Kanta-Hämeessä todettiin kolme uutta COVID-19-tartuntaa. Näistä yksi on perheensisäinen tartunta karanteenin aikana ja kahden tapauksen jäljitys on kesken. Hämeenlinnan Hallituskadun Subway-ravintolassa tiistaina 13.10. kello 11-16 ja keskiviikkona 14.10. kello 11-16 asioineet ovat saattaneet altistua tartunnalle, ja heitä pyydetään tarkkailemaan terveydentilaansa ja hakeutumaan testaukseen, mikäli ilmenee koronainfektioon viittaavia oireita.

Altistukset ovat olleet mahdollisia myös Hämeenlinnan Prismassa 7.10.-12.10. välisenä aikana sekä hämeenlinnalaisessa Pub Vanhassa Nallessa sunnuntaina 11.10. kello 19.30-21.30 välisenä aikana. Jos olet asioinut tuolloin näissä paikoissa, tarkkaile terveydentilaasi ja hakeudu testaukseen, mikäli sinulla ilmenee koronainfektioon viittaavia oireita.

Kaikki viime päivien altistukset Kanta-Hämeen alueella on kerrottu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sivuilla. Päijät-Hämeessä tartuntoja ei yksilöidä, mutta viime viikon aikana alueella todettiin 20 uutta koronatartuntaa, joista tartuntalähde on sairaanhoitopiirin mukaan tiedossa valtaosalla.

Kanta-Hämeessä  koronan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 31,6. Viimeisen kahden viikon aikana uusia tapauksia on ollut 54. Päijät-Häme on edelleen taudin perusvaiheessa. Ilmaanvutuvuusluku on 10,5 ja kahden viikon sisällä uusia tautitapauksia on THL:n karttapalvelun mukaan todennettu 22.

Suomessa on todettu 294 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Viimeisen viikon aikana tapausmäärä on kasvanut  1146 tapauksella ja kahdessa viikossa 2833. Valtakunnallisesti ilmaantuvuusluku oli tänään julkaistujen tietojen mukaan viimeisimmän tarkastelujakson ajalta 51,1. Tartuttavuusluku vaihtelee maan eri osissa välillä 1,35–1,55. Kaikkiaan Suomessa on pandemian aikana sairastunut yhteensä 13 849 ihmistä, THL:n eilen ilmoittama lukema oli 13 555. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 351.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski