Ajankohtaista Korona Hämeenkoski

Hollola julkaisi kevään ja kesän aikataulut

Keski-Hämeen koronauutiset

Hollolan kunnan palveluista suuri osa pysyy kesän ajan koronarajoitusten mukaisina etäpalveluina.

Ikäihmisille ja riskiryhmille kunnan kauppakassitoiminta jatkuu toistaiseksi niin kauan, kun hallituksen suositus ikäihmisten kotona pysymiselle on voimassa, eikä muita korvaavia palvelumalleja ole kaikkien kuntalaisten käytettävissä.

Hollolan kunta on ottanut puhelimitse yhteyttä kaikkiin 70-vuotta täyttäneisiin kotona asuviin kuntalaisiin. Soittokierroksen tarkoituksena oli kysyä ikäihmisen kuulumiset ja antaa tarvittaessa ohjeistusta koronavirukseen liittyen sekä kertoa ikäihmisille suunnatuista palveluista. Lisäksi kunnan tiedotten mukaan kartoitettiin kunkin henkilön kykyä pärjätä kotona.

Kunnanvirasto ja Palvelupiste Piipahlus

Palvelupiste Piipahlus on siirtynyt 1.5. alkaen yhteisöllisen kirjaston tiloihin, Nuottikujalle. Koronarajoitusten ajan asiointipiste palvelee vain sähköpostitse, chat-palvelussa ja puhelimitse maanantoista torstaihin kello 9–16 ja pe sekä aattopäivinä kello 9–15.

Hollolan kunnanvirasto on asiointipisteen muutettua suljettu yleisöltä. Tapaamiset kunnanviraston henkilöstön kanssa sovitaan erikseen puhelimitse suoraan kunkin. viranhaltijan kanssa. Yhteystiedot löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Hollolan kunnan työntekijät tekevät etätöitä toistaiseksi.

Yksinyrittäjän tuki

Yksinyrittäjän tuki on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Haku on vielä voimassa. 

Kirjasto

Kirjastot avautuvat 1.6.2020 aluehallintoviraston tarkennettujen ohjeiden mukaisesti. Hollolan yhteisöllinen kirjasto aloittaa varausten noutopalvelun 14.5. alkaen. Sivukirjastot ovat suljettu 31.5 asti.

Noutopalvelussa aineistoa pääsee noutamaan maanantaista perjantain kello 12–16 (helatorstaina 21.5. kirjasto on suljettu). AVIn ohjeistuksen mukaisesti vain ennalta varatun aineiston nouto ja aineiston palautus on mahdollista. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa lastu.finna.fi ja tarvittaessa myös puhelimitse 03 880 3270. Varaukset noudetaan asiakaspalvelutiskiltä. Yhteisöllisen kirjaston muut tilat eivät vielä ole käytettävissä.

Liikuntapalvelut

Kesälle suunniteltujen ulkouimakoulujen ja muiden toimintojen ilmoittautumiset aukeavat viikolla 21. Uimahalli on suljettuna käynnistettyjen huoltotoimenpiteiden sekä remonttien vuoksi ja avataan elokuussa viikolla 33.

Nuorisopalveluiden kesän päiväleirit järjestetään kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla Salpakankaalla ja Paimelassa. Koronaviruspandemian vuoksi leirit painottuvat ulkoiluun ja osallistumismäärät on rajattu 30 lapseen/leiri.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski