Korona Keski-Häme

HPK:n joukkueen toiminta toistaiseksi keskeytetty, Paroisilla jätevedessä koronaa

Keski-Hämeen koronauutiset

Viimeksi kuluneen viikon aikana Kanta-Hämeessä on todettu kolme uutta COVID-19-tartuntaa. Yksi näistä on aiemman potilaan lähikontakti ja kaksi muuta linkittyvät ulkomaan matkoihin.

Tartuntatilanne on Kanta-Hämeessä edelleen rauhallinen, ja tartuntamäärät valtakunnallisestikin laskevia,  mutta alueellisia tartuntaryppäitä on eri puolilla Suomea syntynyt.

Hämeenlinnassa on vieraillut esimerkiksi nuorten jääkiekkojoukkue Mikkelistä, jonka jäsenillä on havaittu lukuisia tartuntoja. Paikallisen HPK:n joukkueen altistumisriski ottelussa on arvioitu vähäiseksi, mutta joukkueen toiminta on toistaiseksi keskeytetty, tilannetta seurataan huolellisesti ja joukkueen jäsenet kokonaisuudessaan testataan 14.9.

Koronavirusta on löytynyt myös jätevesiseurannan yhteydessä jätevedenpuhdistamolta Hämeenlinnan Paroisilta, mikä voi olla merkki siitä, että alueella on tunnistamattomia tartunnan saaneita.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin oman ilmoituksen mukaan keskiviikkoon 9.9. mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 132 COVID-19-tartuntaa.

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat