Ajankohtaista Korona Keski-Häme

Huoltovarmuus muuttui teoriasta käytännöksi

Keski-Hämeen koronauutiset

Työministeri Tuula Haatainen selvitti hallituksen tiedotustilaisuudessa huoltovarmuuskeskuksen toimintaa ja totesi, että kriisin varalta tehdyt harjoitukset on nyt siirretty käytäntöön.

Päivittäistavaroiden toimitukset sujuvat ja tavaroita riittää. Poikkeusajan alkuhetkien hamstraukset ovat vähentyneet.  Tavaranimikkeitä voidaan vähentää, mutta kaikki perustarvikkeet riittävät jatkossakin.

Polttoaineet riittävät kuukausien ajaksi.

Ulkomaisen työvoiman saanti kesän ajaksi pyritään turvaamaan tulevalle satokaudelle, vaikka tilanne onkin ulkomaisen työvoiman suhteen haasteellinen. Kansallisen ruokaturvan ja huoltovarmuuden kannalta maatilojen toiminta on turvattava. Maahan tulevien työntekijöiden määrä on kuitenkin merkittävästi pienempi kuin normaalivuosina. Hallitus selvittää keinoja kotimaisen työvoiman ohjaamiseen kausityöhön maatiloille ja ulkomaisen työvoiman kierrättämiseen eri tiloilla.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä kuitenkin totesi, että kaikille tiloille kausityövoimaa ei pystytä takaamaan. Hän lähettikin viestiä työtä etsiville: maatiloilla sitä on nyt tarjolla.

Suojavarusteiden riittämiseksi erityisesti hoitohenkilöstäön suojaamiseksi huoltovarmuusvarastot on avattu, ja ne jaetaan sairaanhoitopiireille. Uusia suojaimia alettiin hankkiä jo viikkoja sitten lisää. Parhaillaan selvitetään myös suojien valmistamisen käynnistämistä Suomessa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski