Ajankohtaista Korona

Joko latasit Koronavilkun?

Kuva: Merja Hirvisaari

Suomalaiset ovat ottaneet aktiivisesti käyttöön THL:n Koronavilkku-palvelun, joka kertoo ihmisille heidän mahdollisesta altistumisestaan koronavirukselle. THL:n asettama tavoite ensimmäiselle kuukaudelle oli miljoona latausta. Se täyttyi Suomessa jo ensimmäisen vuorokauden aikana.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Yksityisyyden suoja ja tietoturva on otettu palvelussa tehostetusti huomioon. Palvelu ei talleta ihmisten henkilö- eikä paikkatietoja ja toimii pelkästään bluetooth-yhteydellä.

Sovelluksen toiminta perustuu kuitenkin käyttäjien omaan aktiivisuuteen. Tiedon omasta altistumisestaan voi saada vain, jos viruksen saanut palvelun käyttäjä syöttää siihen terveydenhuoltohenkilöstöltä saamansa numerokoodin. Jotta palvelu toimisi tehokkaasti, tulisi kaikkien sen ladanneiden olla aktiivisia myös palvelun käytössä.

Palvelun latauslinkit kannattaa ottaa Koronavilkku.fi-sivustolta. Sieltä pääset lukemaan myös palvelun tarkat käyttöohjeet. Alla oleva video opastaa myös palvelun käytössä.

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski